Kestopress 3750
EN 204/D3 -liima

Kestopress 3750 on EN 204/D3 -luokan PVAC-puuliima viilutukseen ja laminointiin.

Edut ja ominaisuudet

  • 1-komponenttinen
  • M1 hyväksytty
  • Nopea

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kestopress 3750 on reaktiivinen PVAc-dispersioliima, viilutukseen ja laminointiin. Liima soveltuu mainiosti massiivipuu ja parkettiliimauksiin. D3-vedenkestonsa ansiosta Kestopress 3750 -liima voidaan käyttää sisällä- ja ulkona, toistuvasti lyhytaikaisesti vesikosketukseen joutuvissa kohteissa.

PakkauskokoTuotekoodi
Kestopress 3750 IBC cont T3181.994
Kestopress 3750 kontti T3181.992
pH

3.0

Värit

Valkoinen, kuivuttuaan läpikuultava

Viskositeetti

6000 mPas (Brookfield RVT +20 °C)

Avoin aika

Katso käyttöohje.

Liiman levitysmäärä

120 - 150 g/m²

Puristusaika

14 min. (Mänty, puun kosteus 12 %, lämpötila 23 °C, 50 % RH)

Puristuspaine

0,5 N/mm²

Alin kalvonmuodostuslämpötila

+4 °C

Puun kosteus

6 - 15 %

Varastointi

Avaamattomana yli +1°C 6 kuukautta. Pitkän varastoinnin jälkeen sekoitettava ennen käyttöä. Tuotteen viskositeetti nousee hitaasti varastointiajan kuluessa, jolloin pieni veden lisäys (maks. 3%) voidaan tehdä sekoituksen yhteydessä tuotteen käyttöä helpottamaan.

Käyttöohje

Tarkastetaan, että liitokset sopivat tarkasti yhteen. Liima levitetään yksipuolisesti tasaisena kerroksena. Osat liitetään yhteen ja puristetaan, tavoitteena tasainen purse koko sauman pituudelta. Liimaukset voidaan puristaa kylmä-, lämpö- tai suurjaksopuristimella. Lopullinen lujuus ja vedenkesto liimasaumalle muodostuvat 7 vuorokauden kuluessa.

Liiman happamuus voi aiheuttaa joidenkin puulajien kanssa liimasauman värjäytymistä. Jos liima on kosketuksissa rautaan, se saattaa aiheuttaa myös värimuutoksia liimasaumassa.

Liiman avoin aika riippuu käytetystä liimamäärästä seuraavasti (mänty 12 % puun kosteus, 23 °C, 50 % ilman suhteellinen kosteus):

 

  Liimamäärä (g/m²) Avoin aika (minuuttia)
 120 4
 150 8

 

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Käyttäjän on varmistettava soveltuvuus käyttötarkoitukseen

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.