Kestokol M 610
2-komponenttinen epi-liima

Kestokol M 610 on 2-komponenttinen isosyanaattiemulsiopolymeeriliima puun liimaukseen.

Edut ja ominaisuudet

  • Soveltuu mm. parketin valmistukseen
  • Pitkä purkkiaika
  • Erittäin nopea sitominen
  • Soveltuu suurjaksopuristimiin

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kestokol M 610 + Kovete M on isosyanaattiemulsiopolymeeriliima, joka kestää erinomaisesti ilmastollisia rasituksia. Liima soveltuu hyvin parketin valmistukseen, esityisesti lämpö- tai suurjaksopuristimella.

PakkauskokoTuotekoodi
Kestokol M 610 IBC cont T3390.994
Tiheys/ominaispaino

n. 1,1

pH

7.0 - 8.0

Sekoitussuhde

100 : 15

Viskositeetti

3000 mPas (Brookfield RVT 20 ºC)

Seosviskositeetti

7000 mPas (Brookfield RVT +20 ºC)

Purkkiaika

Seoksen käyttöikä on enintään 60 min (+20 °C)

Avoin aika

6 min (liimamäärällä 150 g/m²)

Liiman levitysmäärä

150–200 g/m²

Puristusaika

Alkaen 10 min. huoneenlämpötilassa (20 °C, 150 g/m²).
Huomattavasti nopeampi lämmityksellä tai suurjaksopuristimella.

Puristuspaine

0.3 - 1.0 N/mm²

Alin kalvonmuodostuslämpötila

+10 °C

Puun kosteus

5 - 15 %

Varastointi

Avaamattomana yli +1°C 6 kuukautta. Pitkän varastoinnin jälkeen sekoitettava ennen käyttöä.

Käyttöohje

Lisää 15 paino-osaa Kovete M:ää 100:aan paino-osaan Kestokol M 610 -liimaa huolellisesti sekoittaen. Liima-koveteseoksen käyttöiän ylittyminen aiheuttaa seoksen vaahtoutumisen. Vanhaan liimaseokseen voidaan lisätä uutta käyttöiän puitteissa.

Tarkista, että liitokset sopivat tarkasti yhteen. Liima levitetään yksipuolisesti tasaisena kerroksena. Osat liitetään yhteen ja puristetaan, tavoitteena tasainen purse koko sauman pituudelta. Saumaliimaukset voidaan puristaa kylmä-, lämpö- tai suurjaksopuristimella. Lämpö- ja suurjaksopuristimet lyhentävät tarvittavaa puristusaikaa merkittävästi. Riittävän pitkän puristusajan määrittämiseksi ja liimasauman lujuuden varmistamiseksi tulee tehdä asiaankuuluvat testit ennen tuotantomittakaavaista käyttöä.

Osien voidaan antaa levätä hetken ennen jatkokäsittelyä tarvittavan saumalujuuden saavuttamiseksi. Lopullinen lujuus ja vedenkesto liimasaumalle muodostuvat 7 vuorokauden kuluessa.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Käyttäjän on varmistettava soveltuvuus käyttötarkoitukseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.