Kiilto Pro Erizyme
Terveydenhuollon konepesuaine

Entsyymitehosteinen konepesuaine terveydenhuollon ja suun terveydenhoidon instrumenttien pesu- ja desinfiointikoneisiin sekä ultraäänipesulaitteisiin.

Edut ja ominaisuudet

  • CE merkitty lääkinnällinen laite, luokka I

Erizyme on vaativaan ammattikäyttöön tuotekehitetty konepesuaine. Sen neutraali pH sopii useimmille materiaaleille. Hyvä pesuteho vähentää välineistön mekaanisen esikäsittelyn tarvetta, tämä voi ajan säästön lisäksi vaikuttaa myös työturvallisuuteen. Hyvä pesutulos saavutetaan pienellä pesuaineannostuksella. Erizyme konepesuaineen pesuteho on tutkittu Helsingin yliopiston Hjelt-Instituutin Kansanterveystieteen osaston Hygienian ja mikrobiologian laboratoriossa tehdyllä puhdistustehon tutkimuksella. Erizyme sisältää mm. proteaasi-entsyymiä, joka irrottaa hyvin valkuaisainelikaa.

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Välinehuolto, leikkausosastot, hammashuolto. Soveltuu vaativaan ammattikäyttöön ja kaikille konepestäville, myös herkille materiaaleille, mm. alumiini.

Lääkinnällinen laite. Ammattikäyttöön.

pH

Tuotteen pH: 7
Käyttöliuoksen pH: 7

Ulkonäkö ja tuoksu

Kellertävä neste

Valmistusmaa

SUOMI

PakkauskokoTuotekoodiGTIN
1 x 200 l 8157 6412600081572
3 x 5 l 8137 6417964081374
Varastointi

Säilytettävä huoneenlämmössä, alle 30°C asteen lämpötilassa. Varjeltava jäätymiseltä. Biologisesti hajoava. Säilyy 2 vuotta valmistusajankohdasta.

Käyttöohje

Liitä kanisteri pesukoneen automaattiannostelijaan. Ohjeellinen annostus pesu-desinfektiokoneissa on 0,15-0,3 % käyttöliuos. Ultraäänipesulaitteissa 0,5-1 % käyttöliuos. Annostukseen vaikuttavat pestävä materiaali ja veden laatu. Paras puhdistustulos saadaan 45-55°C pesulämpötilassa. Kone lämpödesinfioi puhdistetut ja huuhdotut instrumentit sekä kammion valitun pesuohjelman mukaisesti.

Ympäristö ja turvallisuus

Erizyme konepesuaineeseen liittyvistä mahdollisista vakavista vaaratilanteista tulee ilmoittaa valmistajalle asiakaspalvelu@kiilto.com ja lääkinnällisistä laitteista vastaavalle viranomaiselle (Suomessa Fimea).

Lue käyttö- ja suojausohjeet käyttöturvallisuustiedotteesta.

Huomioitavaa

Huomioi laitteen täytössä, että vesisuihkut pääsevät pestävien välineiden kaikille pinnoille. Aseta pestävä välineistö väljästi koneeseen. Käytä tarvittaessa erikoistelineitä. Laitteen moitteeton toiminta on tarkistettava määräajoin turvallisen lopputuloksen saavuttamiseksi.
UÄ-pesulaitteessa: huuhdo ja kuivaa instrumentit pesun jälkeen.

Noudata laitevalmistajien erikoisohjeistuksia.

TehoaineVaikutus
Ionittomia tensidejä (< 5 %)rasvaa poistavia pesuaktiiviaineita
Amfoteerisiä tensidejä (< 5 %)pesuaktiiviaineita, vaikuttavat vesiliukoisuuteen ja huuhtoutuvuuteen
Kompleksointiainetta (5 - 15 %)sitovat kalsiumia ja raskasmetalleja
Monopropyleeniglykolia (15-30 %)pilkkoo rasvaa, alentaa vaahtotasoa toimii säilytysaineena
Vaahdonestoainettapolymeeriseos, estää vaahdon muodostumisen ja helpottaa huuhtelua
Entsyymejäproteaasi, pilkkoo valkuaisaineita