Erisept CHG
Antiseptinen pesuvaahto

Ihon ja hiusten desinfioivaan pesuun, tehoaineena klooriheksidiinidiglukonaatti 4 %. Käytä tuotetta lääkärin tai hoitohenkilökunnan antamien ohjeiden mukaisesti.

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Erityistilanteet: lääkärin ohjeistama MRSA dekolonisaatio tai -kevennyshoito, ihon desinfioiva pesu tehostetun hoidon aikana tai ennen leikkauksia ja toimenpiteitä, joissa asennetaan pitkäaikainen tai pysyvä vierasesine (mm. proteesi, tahdistin tai kanyyli).

pH

Tuotteen pH: 6

Ulkonäkö ja tuoksu

Kirkas neste

Valmistusmaa

SUOMI

Pakkauskoko Tuotekoodi GTIN
12 x 200 ml 8201 6417964082012
Varastointi

> +5 °C, säilyy 4 v. valmistusajankohdasta.

Packaging materials

Pakkauksen pumppu ja suojatulppa ovat muovista monimateriaalia. Pullo on valmistettu PP-muovista.

Käyttöohje

Tuotetta käytetään kuuriluontoisesti, 1-2 kertaa päivässä 2-5 vrk ajan. Levitä vaahto kostutetulle iholle ja hiuksiin esim. suihkupesun aikana. Koko vartalon ja hiusten pesuun tuotetta kuluu kerralla yhteensä n. 30 painallusta, henkilön koosta riippuen. Vältä tuotteen joutumista silmiin ja korvien sisäosaan. Huolellisen peseytymisen jälkeen huuhtele hiukset ja vartalo ja kuivaa ne puhtaalla pyyhkeellä. Anna tuotteen vaikuttaa ihon pesun aikana vähintään 1-2 minuutin ajan ennen huuhtomista. Tarvittaessa vaahtoa voi annostella kostutetulle pesukintaalle ja suorittaa desinfioiva pesu vuodepesuna. Pesun jälkeen huuhtelun korvaa ihon pyyhintä Erisan Pesupyyhkeellä tai veteen kostutetulla pesukintaalla. Em. tavalla voi käsitellä myös ainoastaan tulevan toimenpidealueen. Noudata terveydenhuollon henkilöstön antamia ohjeita, mikäli olet saanut erityisohjeita tuotteen käytöstä.

Huomioitavaa

Kun käytät tuotetta ensimmäisen kerran tai epäilet herkistymistä, kokeile sen soveltuvuutta pienellä ihoalueella. Levitä vaahtoa n. 3x3 cm alalle kyynärtaipeen alapuolelle. Mikäli ihoärsytystä (punoitusta, tuntuvaa kirvelyä tai ihottumaa) esiintyy pian levityksen jälkeen, ei tuotteen käyttöä pidä jatkaa.
Samanaikaista saippuan, pesunesteiden tai shampoon käyttöä tulee välttää, sillä nämä tuotteet anionisia tensideitä sisältävinä vähentävät tuotteen mikrobisidista tehoa. Klooriheksidiini ja natriumhypokloriitti (myös muut klooriyhdisteet) yhdessä aiheuttavat värjäytymiä tekstiilimateriaaleihin.

Tehoaine Vaikutus
Aqua vesi, liuotinaine
Klooriheksidiinidiglukonaatti (4 %) pinta-aktiivinen mikrobisidinen tehoaine
Decyl Glucoside hellävarainen pesevä ja vaahtoava tensidi
PEG-7 Glyceryl Cocoate ihoa suojaava ja hoitava aine
Glycerin ihoa kosteuttava aine
Citric Acid pH:n säätöaine