Descoton 2% GDA
Desinfektioaine

Käyttövalmis, materiaalimyötäinen, mikrobisidisesti erittäin laajakirjoinen ja nopeavaikutteinen aktivoitua 2 % glutaarialdehydiä sisältävä desinfektioaine.

Edut ja ominaisuudet

  • Pestylle välineistölle
  • Tehokas
  • Nopeavaikutteinen
  • CE-merkitty

Saksalaisen Dr. Schumacher GmbH:n valmistama käyttövalmis glutaarialdehydiin perustuva desinfektioaine puhdistettujen instrumenttien ja välineistön desinfiointiin.

Tutkimuksia: Dr. Brill, Hamburg: Examination of the bactericidal and fungicidal disinfection effectiveness, Expert report on the effectiveness against Mycobacterium terrae.
Dr. Steinmann, Virologist, Bremen: Expert report on Hepatitis C virucidal activity (BVDV). Expert report on Vaccinia virucidal activity.
Prof. Werner, Schwerin: Expert‘s report on sporicidal activity (Clostridium difficile).

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Terveydenhuollon ammattikäyttöön: Liotusdesinfektio instrumenteille ja tähystimille. Erityisen herkän välineistön/materiaalin desinfiointiin: mm. hammashuoltoon proteettisille töille, kumi- ja muovivälineistölle, kirurgisille instrumenteille, jäykille ja taipuisille endoskoopeille sekä endoskopiavälineistölle, optiikoille, TEE- anturien desinfiointiin.

Ammattikäyttöön.

pH

Tuotteen pH: 5

Valmistusmaa

SAKSA

PakkauskokoTuotekoodiGTIN
3 x 5 l 8130 4260241965247
Varastointi

Huoneenlämmössä 3 v.

Käyttöohje

Pese instrumentit/välineet ennen niiden desinfiointia.

Pestyt välineet upotetaan desinfektioaineeseen, kannelliseen liotusastiaan. Huomioi, että desinfioitavat instrumentit peittyvät kokonaan ja aine pääsee vaikuttamaan mahdollisiin kanaviin, sisäosiin ja kaikille pinnoille. Instrumenttidesinfektiossa vaikutusaika (kontaktiaika) vähintään 5 min. Itiöteho saavutetaan 45 min vaikutusajalla. Vaikutusajan päätyttyä välineet huuhdotaan (puhdas vesijohtovesi/steriili aqua) ja kuivataan huolellisesti. Samaa desinfektioliuosta voidaan käyttää vuorokauden ajan, mikäli liuos on silmämääräisesti puhdas. Vaihda likaantunut liuos.

Ympäristö ja turvallisuus

Descoton 2% GDA desinfektioaineeseen liittyvistä mahdollisista vakavista vaaratilanteista tulee ilmoittaa valmistajalle asiakaspalvelu@kiilto.com ja lääkinnällisistä laitteista vastaavalle viranomaiselle (Suomessa Fimea).

Lue käyttö- ja suojausohjeet käyttöturvallisuustiedotteesta.

Huomioitavaa

Noudata laitevalmistajien erikoisohjeistuksia.

Hammashuollon alginaattimateriaalit: soveltuvuus rajoitettu. Lisätietoa KiiltoCleanin puhtaus- ja hygienia-asiantuntijalta.

TehoaineVaikutus
Glutaarialdehydi (2 %)Biosidinen tehoaine