4. Tekninen suunnittelu: suunnittelijan valinta

Linjasaneerauskohteen vastuuhenkilöt valitsevat suunnittelijan ja muut asiantuntijat, jotka hoitavat hankkeen toteuttamista varten tarvittavat mittaukset, kartoitukset, ratkaisumallien vertailun ja valinnan, toteutuksen piirustukset sekä muut tarvittavat tekniset asiakirjat ja suunnitteluun liittyvät tehtävät. Kun suunnitelmat ovat valmiit, ne esitellään yhtiöille ja päättäjille sekä sovitun mukaisesti viranomaisille.

Vinkki: kun linjasaneeraushankkeen suunnittelussa hyödynnetään myös materiaalivalmistajan osaamista ja kokemusta, voidaan parhaiten ennaltaehkäistä ongelmia, joita saattaisi syntyä korjauksen toteutusvaiheessa.

Tässä vaiheessa kannattaa huomioida myös urakoitsija ja valmistella asiakirjat niin, että urakoitsijan on helppo lukea ne ja toteuttaa asiat oikein.

Suunnittelija, hyödynnä dokumenttipankkiamme ja detaljiikkaa

Suunnittelijana sinun tulee liittää suunnitelmiin useita materiaalivalmistajan järjestelmäkohtaisia ohjeita ja laadunvarmistusdokumentteja. Kun käytät Kiillon tuotteita ja järjestelmiä, löydät ohjeet ja dokumentit helposti dokumenttipankistamme.

Kiillon dokumenttipankin aineiston avulla uusikin suunnittelija voi toteuttaa märkätilan turvallisesti niin, että vaaditut asiat kuten esimerkiksi tuoteperheet tulevat huomioiduiksi oikein. Sinun on helppo ottaa detaljiikka ja aineisto suoraan käyttöösi.
Kiilto-märkätiladetaljit ohjaavat suunnittelijaa huomioimaan märkätilan tärkeät asiat, jotta vältytään kysymyksiltä ja suunnittelutarpeelta siinä vaiheessa, kun saneeraus on jo käynnistynyt työmaalla. Voit käyttää Kiillon märkätiladetaljeja myös kohteissa, jotka toteutetaan Kuivaketju10-toimintamallin mukaan. AutoCAD-detaljit sekä pdf-tiedostot voit ladata helposti dokumenttipankistamme.

Kiillon märkätiloihin liittyvä huoltokirja-aineisto on saatavilla dokumenttipankissa. Kun lataat sisällön, voi liittää sen mihin tahansa Kiilto-vedeneristysjärjestelmäsuunnitelmaan. Näin kierrätysohjetta, ylläpito-ohjeita, työohjeita tai laadunvarmistusdokumentteja ei tarvitse etsiä myöhemmin muualta.

Kiillon vedeneristysjärjestelmien vertailutaulukko

Kiillon Vedeneristysjärjestelmien vertailutaulukko on hyvä työväline eri järjestelmien vertailuun. Taulukkoon olemme listanneet rinnakkain järjestelmien ominaisuudet kuten esimerkiksi tekniset arvot ja käyttösuositukset. Vertailutaulukon löydät dokumenttipankista.