Ratkaisut / Rakentaminen / Laatoitus /

Kiukaan tausta

Kiukaan taustan laatoitukseen soveltuu S2 luokan muodonmuutoskykynsä ansiosta Kiilto HighFlex S2 DF Laattaliima.

Alusta

Laatoitusalustan tulee olla elämätön, esim. muurattu rakenne tai betoni. Levyrakenteisten seinien osalta tulee levyn soveltuvuus varmistaa levyn valmistajalta tai maahantuojalta. Mikäli laatoitettava seinäpinta on pinta-alaltaan yli 5 m2, tulee laatoituskenttään suunnitella erillinen joustava sauma. Joustavan sauman tekemiseen soveltuvat elastiset Kiilto Masa Liima- ja tiivistemassa tai Kiilto Saniteettisilikoni.

Laatoitusohjeet

Laatoitukseen soveltuvat normaalit keraamiset laatat ja erilaiset sisustus- ja verhoilukivet. Kiukaan taustaseiniin ei tehdä erillistä vedeneristystä eikä primerointia. Kuivat seinäpinnat voidaan kostuttaa vedellä laatoituksen edistymisen mukaan. Lattian vedeneristys nostetaan seinäpinnalle n. 10-15 cm.

  1. Laasti levitetään hammaslastalla. Hampaan koko määräytyy laatan tai kiven koon mukaan. Avoinaika n. 15-30 min, olosuhteista riippuen. Isommilla laatoilla, esim. 400 x 400 mm tai suuremmat, on suositeltavaa käyttää ns. kaksipuoleista kiinnitysmenetelmää.
  2. Laatta tai kivi kiinnitetään tuoreeseen laastipintaan voimakkaasti painaen.
  3. Riittävä tartuntapinta-ala voidaan tarkistaa laatoitustyön edetessä muutamasta kohdasta. Mikäli kiinnitettävä kappale on
    saumattava voidaan saumaus tehdä Kiilto Saumalaastilla, johon lisätään Kiilto Strong Saumavahvistetta.

Erikoislaatoitusten työohjeet