Pumpputasoitteen valinta

Oikean lattiaratkaisun valinnassa on huomioitava monia yksityiskohtia jo aikaisesta suunnitteluvaiheesta alkaen.

Suunnitteluvaihe avainasemassa

Kulmakivet kustannustehokkaiden ja kestävien ratkaisujen valinnassa määritellään jo hyvissä ajoin suunnitteluvaiheessa. Lattiaratkaisujen ja käytettävien tuotteiden valintaan sekä projektin kulkuvaiheisiin vaikuttaa lukuisa määrä huomioitavia yksityiskohtia. Mitä paremmin kohdekohtaiset vaatimukset ovat tiedossa, sitä paremmin voidaan saavuttaa optimaalinen lopputulos.

Oikeaa tuotetta valitsemassa

Oikeiden tuotteiden valinta pumpputasoituksessa on riippuvainen useista seikoista. Tuotteiden valinnassa on huomioitava esimerkiksi:

Suunniteltu toiminta kohteessa

  • Millaiseen käyttöön tilat ovat tulossa? Optimaalisen tuotteen valinnassa näkyy tilojen suunniteltu toiminta, oli kyseessä sitten asuinkäyttö, julkiset tilat tai teollisuus.

Kuormitus

  • Millainen kuormitus lattiaan kohdistuu? Kuormitukseen vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi tiloissa käytettävät raskaat koneet tai laitteet. Olosuhteiden osalta selvitettävää on myös alttius jäätymiselle.

Pinnoite

  • Millä tasoitettu lattia pinnoitetaan? Millaiset ovat lujuusvaatimukset? Vaihtoehtoja pinnoitteeksi on esimerkiksi muovimatto ja epoksipinnoite. Erikseen huomioitava on myös tilanne, jossa lattia on tarkoitus jättää pinnoittamatta.

Aluslattia

  • Mikä on olemassaoleva alusrakenne, ja mikä on suunniteltu? Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi ontelolaatta, jonka päälle kelluva lämpölattia, tai paikallavalu, johon tasoitus.

Kuivumisaika

  • Millainen on aikataulu? Lattian tasoitus on yksi rakennustyömaan monista työvaiheista. Projektissa on otettava huomioon se, milloin seuraava työvaihe tulee aloittaa.

Asiantuntijamme apunasi

Autamme optimaalisen lattiaratkaisun määrittelyssä jo projektin alkuvaiheessa. Käytössäsi on vuosikymmenien asiantuntemus lattiatasoitteista ja kokemus erilaisista työkohteista.