Teknologiateollisuuden henkilöhygienia

Teknologiateollisuuden raskas ja vaikea lika vaatii teollisuusympäristöön soveltuvia henkilöhygieniaratkaisuja lian puhdistamiseen iholta.

Raskaan lian puhdistaminen iholta

Teollisuustiloissa puhtaus ja henkilöhygienia ovat tärkeitä turvallisuuden vuoksi. Systemaattinen käsihygienia on tärkeä tekijä henkilökunnan turvallisuuden ja terveyden kannalta, sillä se on avainasemassa virustartuntojen ehkäisyssä. Teollisuuden vaikea lika tarvitsee puhdistuakseen tähän käyttötarkoitukseen kehitetyn käsienpesuaineen. Oikeilla tuotteilla käsistä saa puhdistettua raskaammankin lian kuten voiteluöljyn, konerasvan ja maalit. Hankaava ja samalla myös hellävarainen tuote puhdistaa, mutta samanaikaisesti myös kosteuttaa ihoa.

Käsien pesu

 1. Annostele pesuneste kuiviin käsiin. Hiero sormenpäät toisen käden kämmentä vasten.
 2. Hiero kämmeniä vastakkain.
 3. Hiero sormia lomittain vastatusten.
 4. Hiero sormien välit käden selkäpuolelta.
 5. Hiero molemmat peukalot erikseen.
 6. Hiero sormia koukistettuina vastakkain.
 7. Hiero myös kyynärvarret

Huuhtele kädet huolellisesti vedellä ja kuivaa kertakäyttöisellä paperipyyhkeellä. Mikäli vettä ei ole saatavilla tai pesupisteelle poistuminen kesken työn ei ole mahdollista, voi aineen poistaa käsistä myös paperipyyhkeellä.

Ihon hoito ja pesu

Käsien pesun jälkeen kädet tulee kosteuttaa, etenkin jos käsiä joudutaan pesemään useasti tai iho on jo valmiiksi kuiva. Voiteiden tärkeimpiä ominaisuuksia ovat ihon suojaamis- ja kosteutuskyky. Ihon kunnosta huolehtiminen ja voiteiden säännöllinen käyttö on myös ihon ongelmien ennaltaehkäisyä.

Jokapäiväisen puhdistautumiseen työpäivän jälkeen sopii nestesaippua, joka on tarkoitettu käsien, vartalon ja hiusten pesuun.

Käsien desinfiointi

Tarvittaessa kädet tulee desinfioida, etenkin ruokailun yhteydessä.

 1. Annostele 1-2 painallusta käsidesinfektioainetta kuiviin käsiin ja hiero 30 sekuntia. Hiero sormenpäät toisen kämmentä vasten.
 2. Hiero kämmeniä vastakkain.
 3. Hiero sormia lomittain vastatusten.
 4. Hiero sormien välit käden selkäpuolelta.
 5. Hiero molemmat peukalot erikseen.
 6. Hiero sormia koukistettuina vastakkain.

Hiero käsidesinfektioainetta, kunnes kädet ovat kuivat. Käsien desinfioinnissa tulee muistaa riittävä aika – kädet ovat desinfioituneet vasta, kun desinfektioaine on kuivunut kokonaan.

Ohjeet:
Käsien pesu ja desinfiointi, kuvalliset ohjeet
Ohje pesupaikan yhteyteen, käsien pesu ja desinfiointi