Kierrätysohjeet kuluttajille

Pesu- ja puhdistuaineiden sekä henkilöhygienian tuotepakkaukset

Kierrätä tyhjät pakkaukset Rinki-ekopisteiden keräysastioihin tai oman kiinteistösi keräysastiaan. Muovin ja muiden kierrätettävien pakkausmateriaalien keräyspisteet löydät täältä.

Kierrätysohjeissa voi olla alueellisia eroja. Varmista oman asuinalueesi ohjeistus paikalliselta jätehuoltoyhtiöltä.

Pesu- ja puhdistusaineiden sekä kosmetiikan pakkaukset lajitellaan materiaaleittain. Pakkausten lajitteluohjeet ja muita kierrätysvinkkejä löydät täältä.

Muovipakkaukset

Tyhjät, puhtaat ja kuivat muovipakkaukset voidaan kierrättää muovinkeräykseen. Kiillon muovipullot ovat polyeteeniä (PE-HD 02), polypropeenia (PP 05) tai polyeteenitereftalaattia (PET 01).

Käytä tuote loppuun. Irrota pullon tulppa tai suihkeosa. Irrota WC-geelin sininen osa yhdessä tulpan kanssa. Leikkaa Serto- tai Erisan pyykinpesunesteen kutiste-etiketti irti pullosta. Huuhtele pullo pienellä määrällä kylmää vettä. Kierrätä pullo, tulppa, suihkeosa ja kutiste-etiketti muovinkeräykseen. Puhdistusliinojen pakkaus, konetiskitablettien pussi ja pesuaineiden täyttöpussit kuuluvat myös muovinkeräykseen.

Kartonkipakkaukset

Tyhjät, puhtaat, kuivat ja litistetyt kartonkipakkaukset voidaan kierrättää kartonkikeräykseen.

Kopistele pyykinpesujauheen kartonkipakkaus tyhjäksi. Taita kartonki litteäksi ja kierrätä kartonkikeräykseen.

Metalliastiat

Tyhjät ja paineettomat aerosolipullot voidaan kierrättää metallikeräykseen.

Käytä tuote loppuun. Kun pullo on tyhjä, tee se vielä paineettomaksi. Käännä pullo ylösalaisin ja pidä painike pohjassa, kunnes sihinä loppuu. Irrota muoviosat ja kierrätä ne muovinkeräykseen. Kierrätä metallipullo metallikeräykseen. HUOM. Jos aerosolipullossa on painetta, on se vaarallista jätettä. Silloin tyhjä pullo viedään vaarallisen jätteen vastaanottopisteeseen.

Tuotejäte

Käytä ensisijaisesti tuote aine loppuun. Vanhentuneet puhdistusaineet ovat vaarallista jätettä. Käyttöä vaille jääneet puhdistusainepullot viedään vaarallisen jätteen vastaanottopisteeseen. Käyttämättömät aerosolit ovat myös vaarallista jätettä. Vanhentuneet kosmetiikkatuotteet ovat sekajätettä.