Tekstiilien hygieeninen pesu

Tekstiilien puhdistukseen ei aina riitä normaali konepesu, vaan joissain tilanteissa, kuten virustartuntojen yhteydessä, on varmistuttava pyykin riittävästä hygieniatasosta.

Riittävä hygieniataso tekstiileille voidaan varmistaa terveydenhoidon kohteissa erillisen CE -merkityn Erisan Oxy+ desinfektioaineen avulla ja muissa kohteissa Kiilto Oxy Wash pesutehostimen avulla. Tällöin pääpesuainetta annostellaan vain puolet suositellusta annostelusta. Mikäli pyykinpesussa ei ole käytössä erillistä tehostinta, vaatii pyykki korkean, 90°C lämpötilan pesuohjelman saavuttaakseen riittävän hygieniatason.

Samankaltaiset tekstiilit tulee pestä yhdessä ja mikrokuitutekstiilit aina omana koneellisenaan. Noudata koneen täyttöohjetta. Likaista pyykkiä käsitellessä käytä kertakäyttöisiä suojakäsineitä sekä virustartunnan välttämiseksi hengityssuojainta. Riisu suojakäsineet oikeaoppisesti ja noudata työssäsi hyvää käsihygieniaa pesemällä kädet huolellisesti lämpimällä vedellä ja saippualla. Kuivaa kädet pesun jälkeen hyvin ja muista käsien kosteutus.

Ennen puhtaan pyykin poisottoa koneesta desinfioi pesukoneen luukku ja tiivisteet Kiilto Desichlor, tai Kiilto Klorilli annostuksella 1000 ppm. Käsittele puhtaita tekstiilejä aina käyttäen puhtaita kertakäyttökäsineitä.

Mikäli ei ole mahdollista erotella likaisen ja puhtaan pyykin tiloja, huolehdi pintojen säännöllisestä desinfioinnista niin likaisen kuin puhtaankin pyykin käsittelyn jälkeen. Tällä voi varmistua siitä, ettei tasoista pääse leviämään mitään haitallista jo pestyihin tekstiileihin.