Siivoustekstiilien pesu

Siivoustekstiilien säännöllinen puhdistaminen on tärkeää, jotta voidaan taata hyvä hygienia, tehokkuus ja käyttöikä.

Jokaisen käyttökerran jälkeen siivoukseen käytetyistä mikrokuitupyyhkeistä, mopeista ja muista siivousvälineistä poistetaan ensin irtolika. Mopeista lika saadaan pois tehokkaasti ja pölyttömästi mopinpuhdistuskoneella, joka on liitetty pölynimuriin. Näin estetään lian ja pölyn leviäminen hengitettävään sisäilmaan.

Valitse mikrokuidulle sopiva tekstiilinpesuaine

Mikrokuitutekstiilit on pestävä erillään muusta pyykistä. Tarvittaessa voidaan käyttää pesupussia eri kohteista tai osastoista tulevien tekstiilien lajitteluun. Huomioithan myös, että mopit ja siivouspyyhkeet pestään erikseen. Hyvän puhtaustuloksen varmistamiseksi avaa jokainen pyyhe ennen pesua.

Siivoustekstiilien pesuun valitaan tarkoitukseen soveltuva, nestemäinen tai jauhemainen tekstiilien pesuaine. Huuhtelu- tai valkaisuaineita ei tule käyttää mikrokuidun pesussa.

Mikrokuituisten tekstiilien pesuun sopii Kiilto Pro Green Textile ja Kiilto Pro BioColor Textile -tekstiilinpesuaineet, jotka kulkivat aiemmin nimillä Serto Green ja Serto BioColor. Löydät kaikki tekstiilienpesuaineet ammattikäyttöön täältä.

Siivoustekstiilien pesulämpötila

Siivoustekstiilien pesulämpötila vaihtelee 60-95 °C välillä. Mikrokuitupyyhkeet kestävät tuotteesta riippuen noin 300 pesukertaa 60 °C pesulämpötilassa, mutta niitä on mahdollista pestä myös korkeammissa lämpötiloissa. Pesuainetta annostellaan käytettävästä tekstiilinpesuaineesta riippuen puolet normaalista annostelusta. Pesukoneen tilavuudesta täytetään 2/3 pestävillä siivoustekstiileillä. Tekstiilit voidaan pestä hygieenisesti jopa 40 °C pesulämpötilassa, kun käytössä on Kiilto Pro Oxy Wash -pesutehostin. Pesutehostinta käyttäessä annostellaan pyykinpesuainetta puolet ohjeannostuksesta.

Löydät kaikki pyykinpesukoneet ja kuivausrummut ammattikäyttöön täältä.

Mopinpesukoneella hoituu myös siivoustekstiilien esivalmistelu

Mopin- tai pyykinpesukone käy myös siivoustekstiilien esikäsittelyyn. Käytettävä puhdistus- tai hoitoaine lisätään pesukoneen huuhteluainelokeroon. Annostelu voidaan hoitaa myös mopinpesukoneeseen liitettävän automaattisen annostelupumpun kautta. Esivalmisteluun sopii esimerkiksi Kiilto Pro Vieno -yleispuhdistusaine tai Kiilto Pro Illusia 10 -puhdistus- ja hoitoaine. Oikea annostelu lasketaan koneen viimeisessä huuhtelussa käyttämän veden mukaan. Säädä linkoustaso halutun kosteustason mukaan joko kosteaksi tai nihkeäksi. Pesuohjelman päätyttyä siivoustekstiilit ovat valmiita suoraan käyttöön.

Mopinpesukoneen huolto

Puhtaiden siivoustekstiiliem takaamiseksi on tärkeää huolehtia myös mopinpesukoneen päivittäisestä huollosta.

  1. Pyyhi koneen ulkopinnat mikrokuitupyyhkeellä.
  2. Puhdista koneen tiivisteet ja luukku.
  3. Tyhjennä ja puhdista nukkasihti.
  4. Varmista pesurummun puhtaus.
  5. Puhdista tekstiilien pesuainelokero.
  6. Käytä koneen hygieniapesuohjelmaa, jos se on käytettävissä ja tarpeen.

Haluatko tietää, kun julkaisemme uusia ohjeita?

Tilaa ammattisiivouksen uutiskirjeemme (lupaamme: ei roskaa, vaan puhdasta asiaa).