Suomen nopein vedeneristys

Kiilto KeraPro on Suomen nopein pikavedeneriste. Uutuuden kuivumisaika on telaamalla noin 1 + 2 tuntia ja ruiskutettaessa se kuivuu jopa tunnissa. Nopeutta menetelmään lisää myös mahdollisuus mitata kalvonpaksuus ultraäänilaitteella.
Uutuustuote on herättänyt kiinnostusta jo useissa tuotteen lanseerausta seuranneissa alan ammattilaisissa.

“Liian hyvää ollakseen totta”, toteaa Kiilto KeraPron lanseeraustilaisuudessa työnäytöstä seuraava asiakas.

“Tämä tulee helpottamaan työtämme”, toteaa vieruskaveri.

“Tuotteen valumattomuus on erinomainen asia”, kommentoi kolmas.

“Tulen säästämään viikon työt, kun saan ultraäänimittauksen käyttöön”, kiittää seuraava.

Kiilto KeraPro -pikavedeneriste on saanut kiitosta lanseeraustilaisuuksissa Lempäälässä ja Helsingissä. Eikä ihme, sillä Kiillon tuotekehityspäällikkö Marjaana Mussalon mukaan Kiilto KeraPro on Suomen nopein vedeneriste.

“Tämä on telattaessa 1h+2h-tuote, eli ensimmäisen levityksen kuivumisaika on noin yksi tunti, ja toisen levityksen kuivumisaika ennen laatoitusta noin kaksi tuntia. Normaaleissa olosuhteissa pääsee siis laatoittamaan jo samana työpäivänä. Ruiskutettaessa työ nopeutuu vielä tästäkin – tuote kuivuu jopa tunnissa. Myös yksikomponenttisuus tuo nopeutta, eikä Kiilto KeraProta käytettäessä muodostu hukkatavaraa”, Mussalo toteaa.

Nopeuteen vaikuttaa myös tuotteen ideaali soveltuvuus ruiskutukseen.

“Ruiskutus on paitsi nopea ja helppo tapa levittää, sillä saa myös tasaisemman laatoitettavan pinnan. Mutta kukin voi levittää itselleen sopivimmalla tavalla, sillä Kiilto KeraPro soveltuu molempiin.”

Kiilto KeraPron lanseerauksen yhteydessä esiteltiin myös uusi kalvoa rikkomaton vedeneristeen paksuuden mittausmenetelmä. Kiillolla on VTT:n hyväksyntä ultraäänimittaukselle, joka on salamannopea. Mittarilla voi hetkessä tutkia kalvoa useammasta kohtaa, eikä koepalaa tarvitse enää ottaa. Nopeutta lisää myös se, ettei koepalojen ottokohtia tarvitse paikkailla ja odotella vedeneristeen kuivumista.

Kiilto on ollut etulinjassa märkätilarakentamisen kehityksessä. Vuonna 1995 Kiilto toi markkinoille uudenlaisen, siveltävän vedeneristeen Keragumin. Silloiseen uutuustuotteeseen liittyi vahvasti jo ajatus vedeneristämisestä kokonaisuutena. Tältä pohjalta Kiilto käynnisti asiakkailleen märkätilojen vedeneristys- ja laatoitustöihin räätälöidyn koulutusohjelman. Kiilto osallistui yhdessä muiden tuotevalmistajien sekä rakennusalan asiantuntijoiden kanssa VTT:n 1996 käynnistämään vedeneristyksen sertifiointiperusteiden määrittämiseen. Vuonna 2000 syntyi Kiillon Kerafiber-vedeneristysjärjestelmä, joka sai VTT:n pintarakenteiden järjestelmäsertifikaatin.