Kiilto Silicone Silikonimassa

M1-sisäilmaluokiteltu, homesuojattu, hajuton ja neutraali silikonimassa liikuntasaumoihin ja tiivistykseen. Erinomaiset levitys- ja työominaisuudet. Massan värit vastaavat Kiilto Saumalaastien värejä. Myös ulos. Ei akvaarioihin.

Edut ja ominaisuudet

  • ensimmäinen M1-sisäilmaluokiteltu saniteettisilikoni
  • lämmönkesto -40 °C...+150 °C
  • homesuojattu
  • valikoimassa kuusi suosituinta värivaihtoehtoa:
    väritön, valkoinen, marmorinvalkoinen, keskiharmaa, tummanharmaa ja hiilenharmaa

    


Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kiilto Silicone on vähäemissioinen, yksikomponenttinen neutraali silikonimassa. Täyttää tuotestandardin EN 15651-3:2012:n vaatimukset. Ei sovellu akvaarioihin eikä luonnonkiville, kuten esim, marmorille. Peilin ja WC-istuimen kiinnittämiseen suositellaan Kiilto Masaa.

PakkauskokoVäriEAN-koodi
310 ml M10 valkoinen 6411513659311
Kovettumisnopeus

n. 2 mm vuorokaudessa ja n. 10 mm viikossa.

Kovuus

Shore A n. 20

Käyttöolosuhteet

suositus: +18–20 °C, kuitenkin alueella +5–40 °C

Lämmönkesto kuivana

-40...+150 °C

Riittoisuus

5 x 5 mm saumaa n. 12 m/patruuna

Tiheys/ominaispaino

n. 1,0 kg/dm3

Tyyppi/sideaine

kosteusvulkanoituva neutraali silikonipolymeeri

Varastointi

varastointi kuivassa, viileässä (alle +25 °C) tiiviisti suljetussa alkuperäispakkauksessa. Parasta ennen päiväys pakkauksessa.

Värit

useita värejä

nahoittumisaika

5–20 min (20 °C, RH 50 %)

Käyttöohje

Saumausalustan on oltava kuiva, pölytön ja rasvaton. Sauman pohjatäytteenä voi käyttää umpisoluista muoviprofiilia.

Kierrä tulppa pois pursotuskärjestä. Leikkaa patruunan päässä oleva kartio auki. Kierrä pursotuskärki paikoilleen ja katkaise se halutun kokoiseksi. Purista massa saumaan ja tasoita se välittömästi puhtaaseen veteen kostutetulla lastalla tai sormenpäällä. Jätä pursotuskärki paikoilleen ja sulje pakkaus tulpalla huolellisesti käytön jälkeen. Jälkipuhdistusta helpottaa, jos sauman reunat on rajattu esim. maalarinteipillä. Poista teippi heti työn jälkeen.

Uusittaessa silikonisaumoja poista ensin vanha silikoni. Lisäksi poista mahdolliset homepilkut esimerkiksi käyttäen Kiilto Kodin Kloritea ohjeen mukaisesti.

Lisätiedot

Vallitsevat olosuhteet kuten ilman, massan ja sauman lämpötila, alustan laatu ja ilmankosteus sekä massamäärä vaikuttavat voimakkaasti nahoittumisnopeuteen ja vulkanoitumiseen.

Osa maaleista, puhdistusaineista ja liuottimista sisältää kemikaaleja, jotka voivat aiheuttaa silikoniin värimuutoksia joko suorassa kontaktissa tai vapauduttuaan huoneilmaan. Myös joistain puulajeista (mm. lämpökäsitelty radiatamänty) ja asetoksisilikonimassoista (ns. etikkasilikoni) vapautuu samankaltaisia yhdisteitä. Osassa muoveista ja kumeista käytetään pehmittimiä, jotka voivat myös reagoida silikonimassan kanssa. Tarvittaessa soveltuvuus on testattava. Kaakelimaalien kanssa tulee käyttää etikkapohjaista Kiilto Pro Siliconea.

Silikonin kestoikä on rajallinen. Kestoikä on riippuvainen tilan käyttöasteesta, puhdistuksesta ja ilmanvaihdosta. Märkätiloissa suosittelemme, että silikonisaumat tarkistetaan säännöllisesti ja uusitaan tarvittaessa, viimeistään 5 vuoden kuluttua.

Kiilto Siliconella on yleisesti hyvä tartunta erilaisiin materiaaleihin (esim. keraamiset laatat, lasi, kalustematerialit). Tartunta on kuitenkin hyvä varmistaa tarvittaessa. Läpinäkyvien muovien (PC, PMMA) kanssa suositellaan käytettäväksi väritöntä silikonia.

Samassa tilassa tulee käyttää vain yhdestä valmistuserästä olevaa silikonia.

Silikonien värit ovat sävytetty neutraalissa valossa. Valo eri valolähteissä on erilaista. Näin ollen, tilassa käytetty valaistus voi vaikuttaa siihen, miltä silikonin väri näyttää.

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1-sisäilmaluokitus
CE-merkki
LEED
Nordic Ecolabel