Kiilto Pro 25
Pumpattava maakostea pikalattiamassa 10–200 mm

Nopeasti kuivuva, erikoiskalustolla pumpattava lattiamassa.

Edut ja ominaisuudet

  • nopea
  • valmis  vedeneristettävä pinta
  • koneellinen valmistus ja massan siirto = ergonominen, siisti ja ekologinen ratkaisu

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Erikoispumppauskalustolla siirrettävä erikoissementtiperustainen nopeasti lujittuva ja kuivuva maakostea lattiamassa valuihin, täyttöihin ja kallistusten tekoon 10-200 mm:n kerroksena sisätiloissa. Huolellisesti hierretty pinta on vedeneristyskelpoinen. Lattiapinnan viimeistelyyn ennen pinnoitteen kiinnitystä soveltuvat käytettäväksi Kiilto lattiatasoitteet. Betonialustan tulee olla SisäRYL 2013:n ja BY 45:n mukainen.

1. Uiva rakenne: Heikon betonialustan, erilaisten rakennuslevyalustojen ja eristelevyistä ( esim. EPS, XPS, PU-levyt) tai tiivistetystä, painumattomasta rakeisesta täytemateriaalista ( vaahtolasi, kevyt sora, murske tms.) tehtyjen rakenteiden päälle suosittelemme valun vahvuudeksi vähintään 50 mm paksua raudoitettua rakennetta (esim. # 150 Ø 5).
Valu erotetaan aluslattiasta tarvittaessa esim. valusuojakankaalla tai rakennuspaperilla. Valu irrotetaan seinistä ja läpivienneistä erotuskaistaleilla/joustavalla massalla.
Lattialämmityslattioissa kiinnitetään lattialämmityskaapelit/-putket raudoitusverkkoon.
2. Alustassaan kiinni oleva valu/luja betonialusta: Aluslattian on oltava puhdas, kiinteä ja luja. Ns. sementtiliima, maaliroiskeet, liimajäänteet ym. epäpuhtaudet poistetaan ja lattia harjataan tai imuroidaan huolellisesti. Betonialustan ja Kiilto Pro 25:n välinen tartunta varmistetaan harjaamalla tartuntakerros lattiaan ennen lattiamassan levittämistä. Tartuntakerros koostuu Kiilto Pro 25:n (25 kg), Kiilto Fixbinderin (1 l) ja veden (1,5 l) seoksesta. Kiilto Pro 25 hierretään tuoreen tartuntakerroksen päälle.

PakkauskokoEAN-koodi
25 kg 6411512018256
Alustan kosteus

betoni < 90 % RH

Kerrosvahvuus

10–200 mm

Kutistuma

< 0,7 ‰ ( 23 ºC, 50 % RH )

Kävelynkestävä

n. 5 tuntia

Käyttölämpötila

suositus +18–20 °C, minimi +10 °C

Luokitukset ja sertifioinnit

CT-C25-F4 (EN13813), M1

Max. Raekoko

n. 1,5 mm

Pakkauskoot

25 kg paperisäkki

Paloluokka

A2fl-s1

Pinnoituskuiva

1–3 vrk

Puristuslujuus

C25 (> 25 MPa), EN 13813

Riittoisuus

1 mm kerros/ m² kuiva-ainetta painaa n. 1,8 kg
(säkillisestä saadaan n. 15 litraa tasoitetta )

Sekoitussuhde

1,7–1,9 l vettä / 25 kg säkki

Taivutuslujuus

F4 (> 4 MPa), EN 13813

Tartuntalujuus

> 1 MPa, EN 13813

Tyyppi/sideaine

muovi-sementti-hiekkaperustainen jauhe

Työskentelyaika

n. 60 minuuttia

Varastointi

Avaamaton pakkaus max 6 kk kuivissa tiloissa.

pH

< 11 (matala-alkalinen)

Käyttöohje

Kiilto Pro 25 sekoitetaan viileään (+10–20 °C) puhtaaseen veteen käyttämällä erikoispumppauskalustoa. Tämän jälkeen massa siirretään pneumaattisesti pumppausletkua pitkin kohteeseen.
Kiilto Pro 25 levitetään välittömästi oikolaudalla ja/tai leveällä teräslastalla tasaisena kerroksena. Pinta hierretään huolellisesti teräslastalla tai hiertimellä. Valukerroksen on oltava kuiva ennen pinnan viimeistelyä lattiatasoitteella. Kuivumista ei saa nopeuttaa esim. lämmön tai tuuletuksen avulla. Liian nopea kuivuminen voi aiheuttaa halkeamia.
Mikäli huoneessa on normaalia korkeampi lämpötila tai hyvin alhainen suhteellinen kosteus tai jos aurinko pääsee suoraan lämmittämään valun pintaa, on lattia syytä peittää suojapeitteellä tai käsitellä soveltuvalla jälkihoitoaineella, esim. Kiilto Pro 704 BSP, heti kun sen päällä voidaan kävellä. Lattia tulee päällystää mahdollisimman aikaisessa vaiheessa lattiamassan kovettumisen ja kuivumisen jälkeen, jolloin vältetään pinnan ”ylikuivuminen” ja poistetaan valun halkeilu- ja irtoamisvaara. Mikäli lattian pinnoitus tapahtuu yli kahden viikon kuluttua tasoittamisesta, käsitellään tasoitepinta jälkihoitoaineella tai peitetään muovilla viimeistään valua seuraavana päivänä.

Vedeneriste /lattiapäällyste voidaan asentaa 1–3 vrk:n kuluttua hyvissä kuivumisolosuhteissa (20 ºC, 50 % RH).
Lattiamassa saavuttaa nopeasti hyvän pintalujuuden ja sitoo kemiallisesti ohjeiden mukaisen vesimäärän. Alustan suuri kosteuspitoisuus ja huonot kuivumisolosuhteet pidentävät kuivumisaikaa. Lattiapäällysteen asennuksessa tulee noudattaa RYL:n ja pinnoitevalmistajan edellyttämiä pohjan kosteuden ohjearvoja.
Päällystettävyyden arviointi on tehtävä koko rakenne huomioiden.

Laaja-alaisissa valuissa tulee huomioida liikuntasaumojen tarve.
Pintaa ei suositella maalattavaksi.
Ei kohteisiin, joihin asennetaan alustaansa liimattava parketti.
Vedeneristettäviin tiloihin, kuten esim. kylpyhuoneiden lattiat, valu tehdään vedeneristeen alapuolelle.
Ei sovellu kohteisiin, jotka ovat jatkuvasti veden alla, esim. uima-altaat.

Huom! Suositusvesimäärän ylittäminen hidastaa kuivumista ja heikentää lujuutta sekä saattaa aiheuttaa lajittumista ja halkeilua.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1-sisäilmaluokitus
CE-merkki
Avainlippu