Kiilto Pikaepoksi

Nopea, 2-komponenttinen epoksiliima esim. teräksen, raudan, kevytmetallin, lasin, posliinin, kiven ja puun liimaamiseen. Liimasauma kestää hyvin eri kemikaaleja.

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kiilto Pikaepoksi on liuotteeton, juokseva, kaksikomponenttinen epoksiliima, jolla voidaan liimata rautaa, terästä, alumiinia, messinkiä, jalometalleja, puuta, lasia, posliinia, kiveä, betonia, monia kovia muoveja, nahkaa, kumia sekä jäykkiä vaahtomuoveja, myös polystyreenivaahtoa.

Ilman kosteus

alle 80 % RH

Kovettumisnopeus

10-15 min. (+20°C)

Käyttölämpötila

+18...+20°C

Pakkauskoot

Kaksoisruisku 2 x 14 g

Puristusaika

10-15 min./ 20°C

Sekoitussuhde

1 tilavuusosa hartsia, 1 tilavuusosa kovetetta.
Vähäinen poikkeama näistä suhteista ei käytännössä vaikuta liiman ominaisuuksiin.

Tiheys/ominaispaino

1,15 kg/dm³ (seos)

Tyyppi/sideaine

epoksihartsi

Työskentelyaika

4-5 min (2-3 ml erä/ +20°C)

Varastointi

Varastointi mieluimmin pystyasennossa, viileässä, ei alle +1°C, tiiviisti suljetussa alkuperäispakkauksessa, max. 24 kuukautta.

pakkasenkestävyys

Ei jäätyvää

Käyttöohje

Liimattavien pintojen tulee olla kuivat ja rasvattomat. Pintojen karhennus hiontapaperilla parantaa liiman tartuntaa. Rasva poistetaan pyyhkimällä asetonilla. Hartsia ja kovetetta sekoitetaan kumpaakin yhtä paljon sekoituserään. Valmiin liimaseoksen käyttöaika on 4-5 min. lämpötilassa 20°C. Sekoitus on tehtävä huolellisesti esim. puutikulla kartonkialustalla. Liima levitetään molemmille pinnoille tai toispuolisesti, jos pinnat yhteenpuristettuna saavat niin tiiviin kosketuksen, että myös sivelemättä jäänyt pinta täysin kostuu liimasta. Liimaus voidaan sulkea heti. Varsinaista puristusta ei yleensä tarvita. Riittää kun pinnat pidetään liikkumattomana tilapäistä kiinnitystä käyttäen kovettumisen ajan (n. 10 min. / +20°C). Lopullisen lujuutensa liimasauma saavuttaa n. 12 h:n kuluttua. Hartsi- ja kovetenokkien kansi on suunniteltu niin, että se sopii paikoilleen vain yhdessä asennossa, jolloin vältytään kovettuneen liimatulpan muodostumiselta ruiskun nokkiin. Kiilto Pikaepoksi ei sovellu PVC-muovien eikä ns. polyolefiinien liimaukseen, eikä kuuman veden yhteyteen. Liimatahrat poistetaan tuoreeltaan kaapimalla ja kankaalla pyyhkimällä. Asetonilla kostutettu kangas poistaa tuoreen liiman täydellisesti. Kovettunutta liimaa ei voida poistaa liottamalla vaan ainoastaan mekaanisesti.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.