Kiilto Easyrapid DF Pikatasoite 0–5 mm

Erittäin nopea, vähäpölyinen tasoite lattiapintojen viimeistelytasoituksiin. Paikkauksissa 10 mm:iin asti. Kävelynkestävä noin 45 min. Voidaan päällystää jopa 1–2 h kuluttua tasoituksesta. Ei vaadi pohjustusta. Matala-alkalinen. Sementtisideaineinen.

Edut ja ominaisuudet

  • vähäpölyinen, erittäin nopea, kevyt työstää, pastamainen
  • viimeistelytasoitukset
  • riittoisuus 1,1 kg/m²/mm
  • kävelynkestävä 45 min
  • päällystettävissä 1–2 h
  • sisätilat

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Erikoisnopea pastamainen tasoite lattiapintojen tasoituksiin sisätiloissa 0–5 mm:n kerroksena ennen päällysteen kiinnitystä. Pienialaisissa paikkauksissa ja kolojen täytöissä 10 mm:iin asti. Paksumpiin kerroksiin suositellaan käytettäväksi Maxirapidia. Easyrapid DF:ää ei suositella käytettäväksi alustaan liimattavan parketin aluslattian tasoittamiseen. Uuden teknologian ansiosta tuote on sekoitettaessa lähes pölyämätön.

Aluslattian on oltava puhdas, kiinteä ja luja. Ns. sementtiliima ja maaliroiskeet ym. epäpuhtaudet poistetaan ja lattia harjataan tai imuroidaan huolellisesti. Betonivalun karkeat epätasaisuudet ja korkeat kohoumat on hiottava ennen tasoitusta. Betoni- ja tasoitealustojen paikkauksissa, kolojen täytöissä ja tasoittamisessa ei tarvita pohjustamista. Saneeraus- ja levyalustat käsitellään ohentamattomalla Kiilto Start Primerilla ennen tasoittamista.

PakkauskokoEAN-koodi
10 kg 6411512083100
Alustan kosteus

betoni < 90 % RH

Kerrosvahvuus

0–5 mm

Kutistuma

< 0,8 ‰ (23 ºC, 50 % RH)

Kävelynkestävä

n. 45 minuuttia

Käyttölämpötila

suositus +18–20 °C, minimi +10 °C

Luokitukset ja sertifioinnit

CT-C25-F6 (EN13813), M1

Max. Raekoko

n. 0,25 mm

Pakkauskoot

10 kg säkki

Pinnoituskuiva

1–2 tuntia

Puristuslujuus

C25 (> 25 MPa), EN 13813

Riittoisuus

1 mm kerros/m² kuiva-ainetta painaa n. 1,1 kg (säkillisestä saadaan 8–9 litraa tasoitetta)

Sekoitussuhde

2,8–3,4 litraa vettä/10 kg säkki

Taivutuslujuus

F6 (> 6 MPa), EN 13813

Tartuntalujuus

> 1 MPa, EN 13813

Tyyppi/sideaine

Muovi-erikoissementti-kvartsipohjainen jauhe

Työskentelyaika

n. 15 minuuttia

Varastointi

Avaamattomana kuivassa tilassa 6 kuukautta

pH

< 11 (matala-alkalinen)

Käyttöohje

Astiaan kaadetaan tarvittava määrä puhdasta vettä. Tasoitejauhe sirotellaan viileään (+10–20 °C), puhtaaseen veteen jatkuvasti sekoittaen, kunnes muodostuu tasainen, pastamainen massa. Tasoitemassa levitetään välittömästi puhtaalle pinnalle teräslastalla.

Lattia tulee päällystää mahdollisimman aikaisessa vaiheessa tasoitteen kovettumisen ja kuivumisen jälkeen, jolloin vältetään pinnan ”ylikuivuminen” ja poistetaan tasoitteen halkeilu- ja irtoamisvaara.

Ei suositella tasoitteeksi maalattaviin lattioihin.

Vedeneristettäviin tiloihin, kuten esim. kylpyhuoneiden lattiat, tasoitus tehdään vedeneristeen alapuolelle.

Ei sovellu kohteisiin, jotka ovat jatkuvasti veden alla, esim. uima-altaat.

Huom! Varottava liian suuren vesimäärän käyttöä.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1-sisäilmaluokitus
LEED
Nordic Ecolabel
Avainlippu