testauspalvelut rakennuselementti kulkuväline teollisuus kiilto

Rakennuselementti- ja kulkuvälineteollisuus

Laivan ja veneiden, rekkojen ja muiden autonosien rakennuksessa sekä sandwich-elementtiteollisuudessa käytetään laajasti erilaisia tiivistysmassoja ja polyuretaaniliimoja. Hyvin vaihtelevia ja pintakäsiteltyjä materiaaleja liimataan yhteen. Tiivistysmassojen täytyy kestää myös laajasti vaihtelevia olosuhteita. Pitkän kokemuksemme ansiosta voimme tarjota erilaisia testauksia rakennuselementti- ja kulkuvälineteollisuuteen.

Olosuhdetestaus

Testauksessa liimatut kappaleet menevät sääkaappirasitustestaukseen, jossa kappaleet altistetaan eri kosteuksille ja lämpötiloille. Kappaleita tarkastellaan ennen ja jälkeen rasituksen. Koko testin kesto on 2 viikkoa.

Olosuhteita ja sääsyklitystä kaappiin voidaan myös vaihtaa asiakkaan tarpeiden mukaan sekä pituutta säännellä asiakkaan sovelluskohteiden mukaisesti.
Sandwich-rakenteille voidaan myös tehdä niin kutsuttu keittotesti, jossa kappaleet keitetään ja kuivataan, jonka jälkeen edelleen testataan.

Lujuusmittaukset

  • Vetoleikkauslujuus rst, alumiini, anodisoitu alumiini ja muut pintakäsitellyt metallit DIN EN 1465, murtolujuus DIN 53504 ja venymä DIN 53504
  • Kiilakoe standardin EN 14509 mukaan
  • T-Peel mittaukset EN ISO 11339
  • Bead – Peel mittaukset DIN 54457