Kiilto-rakennustuotteista voit valita usein myös vähäpölyisen vaihtoehdon.

Olemme kehittäneet pakkauksiamme sekä tuotteitamme kohteiden puhtausvaatimukset huomioiden. Tasoitteemme ja laastimme on pakattu täysin kierrätettäviin ja tiiviisiin säkkeihin. 

Dry-mix-materiaalien vähäpölyisyyden tunnistat helposti tuotteen nimen yhteydessä merkinnästä DF sekä Dust Free-logosta. Tällöin tuote on valmistettu erityisellä reseptillä. Vähäpölyisen massan sekoitus kohteessa ei aiheuta merkittävää pölyhaittaa ja voidaan valita kohteisiin, joissa pölyämättömyyteen kiinnitetään erityistä huomiota.

Laita pölykertymä kuriin – helpommin Sisäilmastoluokitus 2018 – mukaisiin tavoitearvoihin Kiilto vähäpölyisillä ratkaisuilla!

Esimerkkejä Kiillon vähäpölyisistä rakennustuotteista

Lattiat

Kiilto EPS Light DF Lattiamassa – M1-päästöluokitus
Rakenteiden suuriin ja syviin täyttöihin soveltuva, kevyt ja lämpöä eristävä täyttömassa. EPS-raetta ja sementtiä sisältävä massa on vähäpölyinen (DF), kuiviin ja märkätiloihin soveltuva täyttömassa. Kevyen säkin kantaa vaivatta ylimpiin kerroksiin, sillä se painaa vain 17 kiloa ja on täten noin 6 kertaa betonia kevyempää. Valmista massaa tästä säkistä saa 45 litraa. Valettu rakenne kuivuu päällystyskuivaksi 20-30 tunnissa, ja se saavuttaa puristuslujuuden 3 megapascalia. Massa on myös pumpattavissa.

  • Valmiin massan menekki on 440 kg / m3 (15 mm = 5,4 kg)
  • Lämmönjohtavuus 0,13 W/Mk

Tuotteella on lähes rajaton täyttökyky. Alustan tulee katkaista kapillaarinen veden nousu rakenteessa.

Soveltuu erinomaisesti esimerkiksi täyttövaluksi korjauskohteisiin. Valu tukee putkien ja kanavien asennukset paikoilleen ja valun päällä voi kävellä.

Valmiin valun päälle tulee aina suunnitella kantava lattiarakenne, eli vähintään lasikuituverkkotuenta ja tasoite tai teräsverkko ja pintavalu.

Kiilto Floor Heat DF Lattialämmitystasoite – M1-päästöluokitus
Matala-alkalinen, kaatovalutasoite erityisesti
lattialämmityslattioihin. Kerrospaksuus 3-50 millimetriä. Tuote on kuituvahvistettu.
Soveltuu hyvin myös yleistasoituksiin, lattioiden oikaisuun tai kallistuksiin.

  • Tuote on erittäin nopeasti kuivuva, kävelykuiva jopa tunnissa!

Soveltuu käytettäväksi kohteissa, joille haetaan
Joutsenmerkki-sertifikaattia.

Kiilto Multiplan DF Lattiatasoite – M1-päästöluokitus
Matala-alkalinen, kaatovalutasoite erityisesti lattialämmityslattioihin. Kerrospaksuus 3-50 millimetriä. Tuote soveltuu hyvin yleistasoituksiin, lattioiden oikaisuun tai kallistuksiin. Pumpattavissa!

  • Tuote on erittäin nopeasti kuivuva, kävelykuiva jopa tunnissa!

Soveltuu käytettäväksi kohteissa, joille haetaan
Joutsenmerkki-sertifikaattia.

Kiilto TopPlan DF Pintatasoite – M1-päästöluokitus
Matala-alkalinen, erittäin hyvin itsesiliävä lattiatasoite erityisesti päällystettävien lattioiden hienotasoitukseen. Kova ja sileä tasoitepinta soveltuu myös maalattaviin lattioihin. Tämä sementtisideaineinen tasoite on myös pumpattavissa. Kerrospaksuus 1-10 millimetriä.

Soveltuu käytettäväksi kohteissa, joille haetaan Joutsenmerkki-sertifikaattia.

Kiilto 97 DF Lattiatasoite – M1-päästöluokitus
Matala-alkalinen, helposti levittyvä hienotasoite lattiapintojen tasoitukseen ennen päällysteen kiinnitystä. Tämä sementtisideaineinen tasoite on myös pumpattavissa. Kerrospaksuus 1-7 millimetriä.

Tuote soveltuu käytettäväksi kohteissa, joille haetaan Joutsenmerkki-sertifikaattia.

Kiilto Easyrapid DF Pikatasoite – M1-päästöluokitus
Matala-alkalinen, erittäin nopea pikatasoite lattian 0-5 millimetrin viimeistelytasoitukseen. Tasoitteella voi tehdä paikkauksia 10 millimetriin asti. Tasoite ei tarvitse pohjustusta ja se voidaan päällystää 1-2 tunnin kuluttua tasoituksesta.

Tämä sementtisideaineinen tasoite soveltuu käytettäväksi kohteissa, joille haetaan Joutsenmerkki-sertifikaattia.

Seinät

Kiilto TM DF Seinän pikatäyttömassa – M1-päästöluokitus
Sisäseinien pikatäyttömassa kuiviin- ja märkätiloihin. Nopeasti lujittuva massa soveltuu erinomaisesti roilojen ja kolojen täyttöön aina 70 millimetriin asti. Kerrospaksuus 5-20 millimetriä.

  • Vedeneristettävissä noin 1 vuorokauden kuluttua.

Tämä sementtisideaineinen tasoite soveltuu käytettäväksi kohteissa, joille haetaan Joutsenmerkki-sertifikaattia.

Kiilto SR DF Pikamärkätilatasoite – M1-päästöluokitus
Seinien ja kattojen tasoituksiin kehitetty tuote valitaan usein erityisesti betoni- ja harkkoseinien tasoittamiseen ennen vedeneristystä ja laatoitusta. Tasoitetun pinnan voi ylitasoittaa jo 4 tunnin kuluttua.

Tämä sementtisideaineinen tasoite soveltuu käytettäväksi kohteissa, joille haetaan Joutsenmerkki-sertifikaattia.

Kiinnityslaastit

Kiilto Superfix DF Vaalea Saneerauslaasti – M1-päästöluokitus
Vaalea, kevyttäytteinen saneerauslaasti soveltuu hyvin keraamisten laattojen ja ei-kosteusherkkien kivien kiinnittämiseen tiiviille ja huokoisille pinnoille sekä Kiilto-vedeneristeillä tai Kiilto Kosteussululla käsitellyille pinnoille.

Tämä laasti on erinomainen käyttää yhdessä vaalean laattasauman parina sekä erityisesti isojen seinälaattojen kiinnityksessä. Laasti ei valu ja tuote on riittoisa.

Tuote soveltuu myös ulos Kiilto Fixbinder- lisäyksellä sekä käytettäväksi kohteissa, joille haetaan Joutsenmerkki-sertifikaattia.

Kiilto Kerapid DF Pikasaneerauslaasti– M1-päästöluokitus
Erittäin nopea pikasaneerauslaasti soveltuu hyvin keraamisten laattojen ja ei-kosteusherkkien kivien kiinnittämiseen tiiviille ja huokoisille pinnoille sekä Kiilto-vedeneristeillä tai Kiilto Kosteussululla käsitellyille pinnoille. Tuote soveltuu myös ulos Kiilto Fixbinder- lisäyksellä.

Laasti lujittuu nopeasti ja laatoituksen saumauksen voi aloittaa vedeneristetylle pinnalle jo 4 tunnin kuluttua laatoituksesta!

Soveltuu keraamisten laattojen ja kivien lisäksi myös kosteusherkkien luonnonkivien kiinnittämiseen sekä käytettäväksi kohteissa, joille haetaan Joutsenmerkki-sertifikaattia.

Kiilto HighFlex S2 DF Laattaliima – M1-päästöluokitus
Tätä valkoista, liimamaista kiinnityslaastia käytetään erikoislaatoituksissa. Se soveltuu esimerkiksi lasimosaiikin, luonnonkiven, kuten marmorin, kiukaan taustan tai peltielementtikylpyhuoneiden laatoituksen kiinnittämiseen erinomaisesti. Voidaan käyttää myös ulkona.

Tuotteella on erinomainen muodonmuutoskyky, jonka ansiosta sitä voidaan suositella tällaista ominaisuutta vaativiin olosuhteisiin.

Tämä sementtisideaineinen laattaliima soveltuu käytettäväksi kohteissa, joille haetaan Joutsenmerkki-sertifikaattia.

Tuote voidaan turvallisesti valita korvaavaksi tuotteeksi vähäpölyisyysominaisuudella.