Suunnittele rakenteet Kiilto-tuotteilla rakennusmateriaalin päästöluokkaan M1

Mikä on M1-päästöluokitus?

Rakennusmateriaalien päästöluokitus esittää vaatimukset tavanomaisissa työ- ja asuintiloissa käytettäville materiaaleille hyvän sisäilman laadun kannalta. Luokitus on yritys- ja tuotekohtainen ja luokituksen hakeminen on vapaaehtoista. Rakennusmateriaalin päästöluokan myöntää Rakennustietosäätiö RTS.

Sisäilmayhdistys Ry on kehittänyt laajemman luokituskokonaisuuden, Sisäilmastoluokitus 2018, johon lukeutuu myös Rakennusmateriaalien päästöluokitus. Tämä luokittelu auttaa rakennus- ja talotekniikka-alan suunnittelijoita, urakoitsijoita, materiaali- ja laitevalmistajia varmistamaan entistä terveellisemmän ympäristön ja rakennusten rakentamisen.

M1-merkitty rakennustuote on testattu puolueettomassa laboratoriossa ja se on täyttänyt vakioiduissa olosuhteissa M1-luokalle asetetut vaatimukset.

Ote m1.rts.fi:

Kaikki luokitellut tuotteet löytyvät RTS:n hakupalvelusta yritys- ja tuotekohtaisesti sekä Talo2000-luokituksen mukaisesti. Mikäli tuotetta ei hakupalvelusta löydy, sitä ei ole luokiteltu.

Valitessasi esimerkiksi minkä tahansa vedeneristysjärjestelmän Kiillon kuudesta vaihtoehdosta, kohteesi on mahdollista rakentaa täysin M1-luokitelluilla tuotteilla. Järjestelmiä voi myös limittää toisiinsa. Kiilto-järjestelmillä täytät sisäilmavaatimukset vaativimpaan M1-luokkaan.