Haitta-aineiden sulku

Haitta-aineiden sulkuaineet

Kiilto tuo suunnitteluun uusia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoisia tuotteita valittaviksi haitta-aineiden sulkemiseen. Oma kehitystyömme perustuu vankkaan alan kemian tuntemukseen ja luotettavien kehitysprosessien käyttöön. Kiillossa on sulkuaineiden kemian alalta pitkä kokemus. Tuotteiden kehitystyö perustuukin alan osaamiseen ja osin myös rakentamisessa ja teollisuudessa käytettyjen tuotteiden reseptien ja käyttökokemusten hyödyntämiseen.

Haitta-aineiden sulkuaineen valinnassa suunnittelulla on olennainen rooli. Tiivistyskorjaukset ja esimerkiksi sisäilman parantamiseen liittyvät rakennusten muutostyöt ja toimenpiteet tulee suunnitella huolellisesti ja kohdekohtaisesti. Suunnitelman tekee aina asiaan perehtynyt ammattilainen.

Suunnittelun tueksi tarjoamme mahdollisimman tarkat tekniset tiedot sekä käyttöohjeet tuotteille, jotta suunnittelija voi tehdä vertailua ja valintoja kohteen erityispiirteiden mukaan. Myös periaatedetaljejamme voidaan hyödyntää tiivistyskorjaustyön suunnittelussa. Suunnittelijan tulee aina varmistaa niiden soveltuminen ja käyttö kohteessa. Detaljit, tuotekortit ja tuotteiden tiedot voi ladata omaan käyttöön dokumenttipankin kansiosta: Rakenteiden tiivistys

Kiilto-Block-Sulkuaine-600x361px.jpg

Kiilto Block Sulkuaine

M1-luokiteltu Kiilto Block soveltuu käytettäväksi VOC- ja PAH-yhdisteiden sekä ammoniakin sulkuaineena. Se on itsestään siliävä ja jättää siistin pinnan. Sitä voidaan käyttää monipuolisesti korjauskohteessa myös Kiilto Hydrablockin kanssa; katso vaihtoehdot esim. dokumenttipankin detaljista T 40a. Varastointi avaamattomana yli +1 °C lämpötilassa 12 kk.

Edut ja ominaisuudet

  • elastinen, tiivis ja sitkeä
  • hajuton ja liuotteeton
  • VOC- ja PAH yhdisteiden sekä ammoniakin hallintaan
  • erinomainen leviävyys ja tartunta erilaisiin alustamateriaaleihin
  • voidaan jättää viimeiseksi pinnaksi tiloissa, jotka ovat uv-valolta suojattuja

Kiilto-Hydrablock-sulkuaine-600x433px.jpg

Kiilto Hydrablock

M1-luokiteltu Kiilto Hydrablock soveltuu käytettäväksi VOC- ja PAH-yhdisteiden sekä radonin sulkuaineena. Sitä voidaan käyttää monipuolisesti korjauskohteessa myös Kiilto Block Sulkuaineen kanssa. Kiilto Hydrablockin alustaa ei tarvitse erikseen pohjustaa. Katso käyttövaihtoehtoja esim. dokumenttipankin detaljista T 40a. Varastointi avaamattomana yli +5 °C lämpötilassa 12 kk.

Edut ja ominaisuudet

  • liuotteeton ja luja, kuivunut pinta voidaan tasoittaa tai laatoittaa
  • VOC- ja PAH -yhdisteiden sekä radonin hallintaan
  • kapillaari- ja diffuusiokosteuden hallintaan
  • erittäin tiivis kerros jo kahdella levityskerralla, ei erillistä pohjustetta
  • viskoottinen, täyttää huokoisia alustoja ja tavoiteltu menekki helpommin saavutettavissa

Sisäilmakoulutuksissa keskustellaan parhaista ratkaisuista

24.10.2019
Lue lisää

Sisäilmainfot suunnittelijalle

Tiivistyskorjauksiin ja sisäilmastosuunnitteluun liittyvistä tiedoista ja tuotteista kerromme lisää Sisäilmaa suunnittelijalle-tilaisuuksissa. Puolen päivän infotilaisuudessa käymme läpi Kiillon sisäilmastosuunnitteluun kehittämiä palveluja ja tuotteita. Päivän aikana kerromme, mistä suunnittelijalle tärkeitä tietoja ja asiakirjoja löytyy ja miten niitä voi hyödyntää.

Päivän jälkeen tiedät enemmän Kiillon vaihtoehdoista rakennustuotteiden valintaan sisäilman laadun varmistamiseksi sekä Kiillon rakennustuotteiden ominaisuuksista suunnittelun näkökulmasta. Tavoitteena on myös keskustella yhdessä sisäilma-asioiden haasteista ja tarjota tietoa ja työkaluja ongelmien ratkaisuun ja sujuvampaan suunnitteluun.

Urakoitsijoille ja tuotteiden käyttöön liittyvää tietoa tarvitseville olemme aloittaneet erikseen räätälöidyt koulutukset. Näissä tuotekoulutuksissa käydään läpi paljon hyödyllistä tietoa ja painotetaan tuotteen käyttöön liittyviä asennusteknisiä asioita.