Vinkit kioskien hygieniaan

Parhaat tuotteet ja tärkeimmät työvaiheet puhtauden varmistamiseksi kioskeissa ja pop up -ravintoloissa.

Jäätelökioskit ja pop up -ravintolat ovat omanlaisiaan sesonkimyymälöitä, joiden korkean hygieniatason varmistaminen on usein ahtaiden tilojen vuoksi haastavaa, mutta kuitenkin erittäin tärkeää.

Kokosimme parhaat tuotteet ja tärkeimmät työvaiheet kokonaisvaltaisen puhtauden varmistamiseksi.

Vinkki #1: käyttövalmiit tuotteet helpottamaan työtä

Kioskeissa on usein tilaa vähän, eikä käyttöliuosten tekemiseen ole välttämättä tilaa tai aikaa. Kaikkien kovien pintojen puhdistukseen soveltuu käyttövalmis Kiilto Superquick Spurt, joka ei vaadi huuhtelua ja siivouksen jälkeen pinta kuivuu nopeasti. Yhdellä tuotteella saa puhdistettua niin myyntitason kuin lasit ja vitriinitkin. Suihkuta aine pinnalle ja pyyhi pinta puhtaaksi esim. kertakäyttöisellä Prima Monipyyhkeellä.

Vinkki #2: valitse monikäyttöiset tuotteet

Valitsemalla tuotteita, joita voi käyttää useisiin eri tarkoituksiin vältyt ylimääräisiltä siivousainepakkauksilta kioskissa. Kiilto Neutra L on miedosti hajustettu tuote, jolla voit sekä tiskata käsin pestävät astiat ja jäätelökauhat sekä puhdistaa kaikki vettä sietävät pinnat ja kioskin lasipinnat. Etenkin virustartuntojen ehkäisemiseksi myös pintojen ja laitteiden säännöllinen desinfiointi on tärkeää. Kiilto Antibact on erittäin tehokas, hajusteeton desinfioiva puhdistusaine kaikenlaisten pintojen desinfiointiin.

Vinkki #3: varaa hyvät välineet

Jotta kioskien jäätelöt ja herkut olisivat houkuttelevasti esillä, tulee lasit ja vitriinit pestä säännöllisesti. Pesua voi helpottaa ja nopeuttaa oikeanlaisilla välineillä. Tilavuudeltaan suuri, 18 litran Unger sanko sisältää kätevät pidikkeet kuivaimelle ja ikkunanpesimelle. Unger nukkakangas ja pesin on tehokas yhdistelmä, jonka ansiosta hankalatkin vettä sietävät lasipinnat saa pestyä ergonomisesti. Lattian irtoroskien siivoamiseen pienissä tiloissa kätevät välineet ovat Prima lattiaharja ja rikkalapio sekä Prima urakumilattialakaisin, jotka saa kaikki säilytettyä pienessäkin tilassa.

Vinkki #4: huomio käsiin

Hyvä henkilökohtainen hygienia on tärkeä muistaa aina ruokaa käsitellessä. Kädet tulee pestä riittävän usein saippualla ja tarpeen mukaan desinfioida (esimerkiksi Erisan Soap, Erisan Etasept, Erisan Käsihuuhde). Suositeltavaa on tarjota myös asiakkaille mahdollisuus käsien desinfiointiin esimerkiksi myyntitiskillä olevan käsihuuhteen avulla ennen jäätelön tai muun tuotteen nauttimista. Terve iho on paras suoja viruksia vastaan ja käsien kosteuttaminen auttaa pitämään ihon ehjänä ja torjumaan taudinaiheuttajia (esimerkiksi Erisan Hydra Cream). Myös kertakäyttöisiä suojakäsineitä voi käyttää. Vaihda käsineet puhtaisiin riittävän usein ja aina työvaiheesta toiseen siirryttäessä. Likaantuneet suojakäsineet levittävät epäpuhtauksia ja vaarantavat työntekijöiden ja asiakkaiden turvallisuuden.

Vinkki #5: säännöllinen testaus kertoo hygieniatasosta

Tärkeä osa puhtautta on omavalvonta siitä miten hygienia toteutuu, jotta mahdollisiin puutteisiin voidaan puuttua välittömästi. Hygicult TPC on kotimainen, tiukat laadunvarmistusnormit täyttävä pintahygieniatesti, jolla saa luotettavat tulokset nopeasti ja helposti. Orion Clean Card Pro -pikatesti on kehitetty erityisesti puhdistustuloksen ja valkuaisainejäämien todentamiseen puhdistetuilta pinnoilta.

Liite: Kioskin seinälle tulostettava hygieniaohje

Katso myös: