14.05.2018 12:59

KiiltoCleanin kosmetiikkatuotteissa ei ole mikromuoveja

Kotimaisen KiiltoCleanin kosmetiikkatuotteet eivät sisällä mikromuoveja. KiiltoCleanin kosmetiikkasarjoja kuluttajille ovat Erisan, Aisti ja Linna.

KiiltoCleanin tuotteet valmistetaan mahdollisimman ympäristöystävällisistä raaka-aineista. Erityisesti biohajoavuus ja haitattomuus vesieliöille jätevedenpuhdistuksessa ovat olennaisia asioita KiiltoCleanin tuotteiden raaka-aineita valittaessa.

”Mikromuoveja eli partikkeleja, jotka saattaisivat päästä jätevedenpuhdistuksesta vesistöihin, ei KiiltoCleanin valmistamissa tuotteissa ole”, tuotekehityspäällikkö Juha Issakainen KiiltoCleaniltä kertoo.

”Suuri osa erityisesti ammattikäyttöön tarkoitetuista kosmetiikkatuotteistamme on Joutsenmerkittyjä.”

Ainesosalista ei kerro mikromuoveista

Kosmetiikkatuotteiden ainesosat ilmoitetaan pakkauksessa kansainvälisillä kosmetiikan ainesosien INCI-nimillä. Mediassa ja sosiaalisessa mediassa on ollut oikean tiedon lisäksi myös virheellistä tietoa kosmetiikkatuotteiden valmistusaineista. Ainesosalista ei suoraan kerro, sisältääkö tuote muoveja.

Suurin osa kosmetiikka- ja hygieniatuotteissa käytetyistä polymeereistä ei ole muoveja, vaan ne ovat tuotteessa esimerkiksi nesteenä. Esimerkiksi sana ’polymer’ ainesosalistassa ei automaattisesti tarkoita kiinteää, roskaantumiseen vaikuttavaa muovia.

Lisää aiheesta Teknokemian yhdistyksen sivuilla: http://www.teknokemia.fi/fin/kosmetiikka/kosmetiikan_puheenaiheita/mikromuovit_ja_kosmetiikka/

Lisätietoja: Tiia Rita, KiiltoClean Oy, tiia.rita@kiiltoclean.fi, p. +358407238360

Linkit
Ei linkkejä.

Viestinnän yhteystiedot

Satu Makkonen

Viestintäasiantuntija

+358406672226
satu.makkonen@kiilto.com

Laura Heinovaara

Viestintäpäällikkö

+358 50 5969424
laura.heinovaara@kiilto.com