Muistilista

  • Voit lisätä muistilistalle tuotteita.

Lähettämällä muistilistan sähköpostiisi, saat kyseisten tuotteiden tuote-esitteen ja käyttöturvallisuustiedotteen PDF-muodossa.

LähetäTulosta

Kiilto Tasoflex Yleistasoite 3–20 mm

Itsesiliävä yleistasoite lattiapintojen tasoituksiin. Soveltuu tasoitteeksi myös maalattaviin lattioihin. Voidaan levittää myös pumppaamalla. Matala-alkalinen. Sementtisideaineinen.

Edut ja ominaisuudet

  • lattian yleistasoitukset
  • hyvä itsetasoittuvuus
  • pumpattavissa
  • kävelykuiva n. 5 h
  • päällystettävissä 1 vrk/10 mm, 3 vrk/20 mm
  • riittoisuus 1,6 kg/m²/mm

Käyttöala

Lattiapintojen tasoituksiin 3–20 mm:n kerroksina sisätiloissa ennen päällysteen kiinnitystä. Yli 20 mm:n tasoituksiin soveltuu esim. Kiilto Lattialämmitystasoite DF. Ei suositella mosaiikkiparketin aluslattian tasoitukseen.
Aluslattian on oltava puhdas, kiinteä ja luja. Ns. sementtiliima ja maaliroiskeet poistetaan ja lattia harjataan tai imuroidaan huolellisesti. Betonivalun karkeat epätasaisuudet ja korkeat kohoumat on hiottava ennen tasoitusta.
Betonialustat käsitellään ohennetulla Kiilto Start Primerilla (10–20 % Kiilto Start Primeria / 80–90 % vettä) ennen tasoitusta. Saneeraus- ja levyalustat käsitellään ohentamattomalla Kiilto Start Primerilla ennen tasoitusta. Tarvittaessa käytetään alkalinkestävää erikoislasikuituverkkoa.

Riittoisuus

1 mm kerros/m² kuiva-ainetta painaa n. 1,6 kg (säkillisestä saadaan n. 12 litraa tasoitetta ).

Pakkaus­koko

EAN-koodi

20 kg 6411512017204
Pakkaus­koko 20 kg
EAN-koodi 6411512017204
 

Tyyppi/sideaine

Muovi-erikoissementti-kvartsijauhepohjainen jauhe

pH

< 11 (matala-alkalinen)

Tartuntalujuus

> 1 MPa, EN 13813

Puristuslujuus

C20 (> 20 MPa), EN 13813

Taivutuslujuus

F6 (> 6 MPa), EN 13813

Kutistuma

< 0,6 ‰ (23 ºC, 50 % RH )

Sekoitussuhde

n. 4,5 l. vettä / 20 kg säkki

Viskositeetti

Leviävyys;145–155 mm, EN 12706

Luokitukset ja sertifioinnit

CT-C20-F6 (EN13813), M1

Työskentelyaika

n. 30 minuuttia

Käyttölämpötila

suositus +18–20 °C, minimi +10 °C

Pakkauskoot

20 kg säkki

Alustan kosteus

betoni < 90 % RH

Riittoisuus

1 mm kerros/m² kuiva-ainetta painaa n. 1,6 kg (säkillisestä saadaan n. 12 litraa tasoitetta ).

Kerrosvahvuus

3-20 mm

Kävelynkestävä

n. 5 tuntia

Max. raekoko

n. 0,5 mm

Pinnoituskuiva

1 vrk/10 mm, 3 vrk/20 mm

Varastointi

Avaamattomana kuivassa tilassa 1 vuosi

Käyttöohje

Astiaan kaadetaan tarvittava määrä puhdasta, viileää vettä. Tasoitejauhe sirotellaan veteen jatkuvasti sekoittaen, kunnes muodostuu tasainen, notkea massa. Annetaan seistä n. 2 min, jonka jälkeen sekoitetaan vielä voimakkaasti ennen käyttöä. Tasoitemassa kaadetaan sekoitusastiasta lattialle leveinä raitoina. Leviämistä autetaan teräslastalla. Tasoitteen levitys voidaan tehdä myös tasoitepumpulla. Tasoitekerroksen kuivumista ei saa nopeuttaa esim. lämmön tai tuuletuksen avulla. Liian nopea kuivuminen voi aiheuttaa hiushalkeamia. Mikäli tasoitetussa huoneessa on normaalia korkeampi lämpötila tai hyvin alhainen suhteellinen kosteus tai jos aurinko pääsee suoraan lämmittämään tasoitepintaa, on lattia syytä peittää suojapeitteellä heti kun sen päällä voidaan kävellä. Lattia tulee päällystää mahdollisimman aikaisessa vaiheessa tasoitteen kovettumisen ja kuivumisen jälkeen, jolloin vältetään pinnan ”ylikuivuminen” ja poistetaan tasoitteen halkeilu- ja irtoamisvaara. Soveltuu tasoitteeksi myös maalattaviin lattioihin toissijaisissa, kevyesti rasitetuissa tiloissa, mutta ei esimerkiksi autotallin, märkätilojen tms. tilojen lattioissa. Vedeneristettäviin tiloihin, kuten esim. kylpyhuoneiden lattiat, tasoitus tehdään vedeneristeen alapuolelle. Ei sovellu kohteisiin, jotka ovat jatkuvasti veden alla, esim. uima-altaat. Huom! Varottava liian suuren vesimäärän käyttöä.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1CELEEDAvainlippu