Muistilista

  • Voit lisätä muistilistalle tuotteita.

Lähettämällä muistilistan sähköpostiisi, saat kyseisten tuotteiden tuote-esitteen ja käyttöturvallisuustiedotteen PDF-muodossa.

LähetäTulosta

Kiilto Multiplan DF Lattiatasoite 3–50 mm

Kuituvahvistettu lattiatasoite lattioihin, joihin asennetaan joko vesikiertoinen tai sähkö-kaapelilattialämmitys. Soveltuu myös yleislattiatasoituksiin. Vähäpölyinen.

Noin 12 l/säkki valmista massaa.

Matala-alkalinen. Sementtisideaineinen.

Edut ja ominaisuudet

  • vähäpölyinen, kuituvahvisteinen
  • yleistasoitukset, oikaisut, kallistukset
  • erityisesti lattialämmityslattiat ja ns. kaatovalulattiat
  • pumpattavissa
  • kävelykuiva 1–3 h
  • päällystettävissä 1–2 vrk/30 mm, 3 vrk/50 mm
  • riittoisuus 1,7 kg/m²/mm
  • säkillisestä n. 12 litraa valmista massaa

Käyttöala

Sementtiperustainen kuituja sekä joustavuutta ja tarttuvuutta parantavia lisäaineita sisältävä hyvän leviävyyden ja tartunnan omaava lattiatasoite sisä- tiloihin. Myös lattialämmityslattioille. Pinnoitteeksi soveltuvat yleisesti markkinoilla olevat lattiapäällysteet, kuten kivi- ja keraamiset laatat sekä muovi-, linoleum-, korkki- ja tekstiilipäällysteet. Lisäksi soveltuvat parkettilattiat pois lukien alustaansa liimattavat puulattiat (mosaiikki- ja sauvaparketit), jotka suosittelemme liimattavaksi suoraan riittävän lujaan betoni- tai vanerialustaan. Tuote on sekoitettaessa lähes pölyämätön. Betonialustan tulee olla SisäRYL 2013:n ja BY 45:n mukainen.

Aluslattian on oltava puhdas ja kiinteä. Ns. sementtiliima ja maaliroiskeet poistetaan ja lattia harjataan tai imuroidaan huolellisesti. Alustat pohjustetaan aina Kiilto Start Primerilla ennen tasoittamista, katso erillinen tuote-esite. Tarvittaessa käytetään alkalinkestävää erikoislasikuituverkkoa.

Riittoisuus

1 mm kerros/m² kuiva-ainetta painaa n. 1,7 kg (säkillisestä saadaan n. 12 litraa tasoitetta).

Pakkaus­koko

EAN-koodi

20 kg 6411512345208
Pakkaus­koko 20 kg
EAN-koodi 6411512345208
 

Tyyppi/sideaine

Kuitu-muovi-aluminaatti/Portlandsementti-kvartsiperustainen jauhe

pH

< 11 (matala-alkalinen)

Tartuntalujuus

> 1,5 MPa, EN 13813

Puristuslujuus

C30 (> 30 MPa), EN 13813

Taivutuslujuus

F7 (> 7 MPa), EN 13813

Kutistuma

< 0,4 ‰ (23 ºC, 50 % RH)

Sekoitussuhde

3,5–3,7 litraa vettä / 20 kg säkki

Viskositeetti

Leviävyys; 125–135 mm, EN 12706

Luokitukset ja sertifioinnit

CT-C30-F7 (EN13813), M1

Työskentelyaika

n. 20 minuuttia

Käyttölämpötila

suositus +18–20 °C, minimi +10 °C

Pakkauskoot

20 kg säkki

Alustan kosteus

betoni < 90 % RH

Riittoisuus

1 mm kerros/m² kuiva-ainetta painaa n. 1,7 kg (säkillisestä saadaan n. 12 litraa tasoitetta).

Kerrosvahvuus

3–50 mm

Kävelynkestävä

1–3 tuntia

Max. raekoko

n. 1 mm

Pinnoituskuiva

1–2 vrk / 30 mm
3 vrk / 50 mm

Varastointi

Avaamattomana kuivassa tilassa 1 vuosi

Käyttöohje

Astiaan kaadetaan tarvittava määrä puhdasta vettä. Tasoitejauhe sirotellaan viileään (+10–20 °C), puhtaaseen veteen jatkuvasti sekoittaen, kunnes muodostuu tasainen notkea massa. Tasoitemassa levitetään leveällä teräslastalla. Ensimmäisen tasoitekerroksen on oltava kuiva ennen uuden tasoitekerroksen levittämistä.

Tasoitekerroksen kuivumista ei saa nopeuttaa esim. lämmön tai tuuletuksen avulla. Liian nopea kuivuminen voi aiheuttaa halkeamia. Mikäli tasoitetussa huoneessa on normaalia korkeampi lämpötila tai hyvin alhainen suhteellinen kosteus tai jos aurinko pääsee suoraan lämmittämään tasoitepintaa, on lattia syytä peittää suojapeitteellä tai käsitellä Kiilto Care Jälkihoitoaineella heti kun sen päällä voidaan kävellä. Lattia tulee päällystää mahdollisimman aikaisessa vaiheessa tasoitteen kovettumisen ja kuivumisen jälkeen, jolloin vältetään pinnan ”ylikuivuminen” ja poistetaan tasoitteen halkeilu- ja irtoamisvaara.

Lattiapäällyste voidaan asentaa 1-3 vrk:n kuluttua tasoitteen kerrospaksuudesta riippuen hyvissä kuivumisolosuhteissa (20 ºC, 50 % RH). Tasoite saavuttaa nopeasti hyvän pintalujuuden ja sitoo kemiallisesti ohjeiden mukaisen vesimäärän. Alustan suuri kosteuspitoisuus ja huonot kuivumisolosuhteet pidentävät kuivumisaikaa. Lattiapäällysteen asennuksessa tulee noudattaa RYL:n ja pinnoitevalmistajan edellyttämiä pohjan kosteuden ohjearvoja.

Päällystettävyyden arviointi on tehtävä koko rakenne huomioiden.

Soveltuu tasoitteeksi myös maalattaviin lattioihin toissijaisissa, kevyesti rasitetuissa tiloissa, mutta ei esimerkiksi autotallin, märkätilojen tms. tilojen lattioissa.

Vedeneristettäviin tiloihin, kuten esim. kylpyhuoneiden lattiat, tasoitus tehdään vedeneristeen alapuolelle.

Ei sovellu kohteisiin, jotka ovat jatkuvasti veden alla, esim. uima-altaat.

Huom! Varottava liian suuren vesimäärän käyttöä.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1CELEEDNordic EcolabelAvainlippu