Muistilista

  • Voit lisätä muistilistalle tuotteita.

Lähettämällä muistilistan sähköpostiisi, saat kyseisten tuotteiden tuote-esitteen ja käyttöturvallisuustiedotteen PDF-muodossa.

LähetäTulosta

Kiilto Floor Heat DF Lattialämmitystasoite 3–50 mm

Vähäpölyinen, kuituvahvistettu kaatovalutasoite lattioihin, joihin asennetaan joko vesikiertoinen tai sähkökaapelilattialämmitys. Soveltuu myös yleislattiatasoituksiin.
Noin 12 l/säkki valmista massaa. Matala-alkalinen. Sementtisideaineinen.

Edut ja ominaisuudet

  • vähäpölyinen, kuituvahvisteinen
  • erityisesti lattialämmityslattiat ja ns. kaatovalulattiat
  • yleistasoitukset, oikaisut, kallistukset
  • kävelykuiva jopa 1 h
  • päällystettävissä 1–2 vrk/30 mm, 3 vrk/50 mm
  • riittoisuus 1,7 kg/m²/mm
  • säkillisestä n. 12 litraa valmista massaa

Käyttöala

Sementtiperustainen kuituja sekä joustavuutta ja tarttuvuutta parantavia lisäaineita sisältävä tasoite sisätilojen lattioihin, joihin asennetaan joko vesikiertoinen tai sähkökaapelilattialämmitys. Soveltuu myös heikkolujuuksisille aluslattioille tasoitteeksi ennen päällysteen kiinnitystä. Uuden teknologian ansiosta tuote on sekoitettaessa lähes pölytön. Betonialustan tulee olla SisäRYL 2013:n ja BY 45:n mukainen.

Aluslattian on oltava puhdas ja kiinteä. Ns. sementtiliima, maaliroiskeet ja liimajäänteet ym. epäpuhtaudet poistetaan ja lattia harjataan tai imuroidaan huolellisesti. Lattialämmityslattioissa tulee alustan kuntoon kiinnittää erityistä huomiota, jotta se kestää lämpöliikkeistä tulevat rasitukset.

1. Betonialustat käsitellään ohennetulla Kiilto Start Primerilla (10–20 % Kiilto Start Primeria/80–90 % vettä) ennen tasoitusta. Lattialämmityslattioissa aluslattia tulee hioa karkeapintaiseksi ja puhdistaa huolellisesti ennen primerin ja tasoitteen levittämistä, jotta varmistetaan riittävä tartunta. Tartunta voidaan varmistaa myös tekemällä tartuntakynnet esim. Kiilto Saneerauslaastilla käyttäen hammaslastaa, tällöin ei käytetä primeria (huom. oikea vesimäärä).

2. Imemättömät alustat ilman lattialämmitystä käsitellään Kiilto Start Primerilla ennen tasoittamista. Pienialaisissa lattialämmityslattioissa (alle 10 m²) tehdään tartuntakynnet esim. Kiilto Saneerauslaastilla käyttäen hammaslastaa (huom. oikea vesimäärä, ei primeria). Suurempialaisissa tiloissa on suositeltavaa poistaa vanha pinnoite ja tehdä pohjustus sekä tasoitus suoraan betonialuslattian päälle.

3. Tukevat puu- ja lastulevyalustat ilman lattialämmitystä käsitellään Kiilto Start Primerilla ennen tasoittamista. Lattialämmityslattioissa puu- ja lastulevyalustoille asennetaan kipsikartonkilevy ennen primerointia ohentamattomalla Kiilto Start Primerilla ja tasoittamista. Tasoitteen ja kipsikartonkilevyn välinen tartunta voidaan varmistaa myös tekemällä tartuntasilta Saneerauslaastilla (huom. oikea vesimäärä, ei primeria).

Lattialämmitysputket/sähkökaapelit kiinnitetään valmistajan ohjeiden mukaisesti kuivuneen primerin/tartuntakynsien päälle. Tämän jälkeen suoritetaan tasoitus.

Riittoisuus

1 mm kerros/m² kuiva-ainetta painaa n. 1,7 kg (säkillisestä saadaan n. 12 litraa tasoitetta).

Pakkaus­koko

EAN-koodi

20 kg 6411512001203
Pakkaus­koko 20 kg
EAN-koodi 6411512001203
 

Tyyppi/sideaine

Kuitu-muovi-sementti-kvartsiperustainen jauhe

pH

< 11 (matala-alkalinen)

Tartuntalujuus

> 1,5 MPa, EN 13813

Puristuslujuus

C30 (> 30 MPa), EN 13813

Taivutuslujuus

F7 (> 7 MPa), EN 13813

Kutistuma

< 0,4 ‰ (23 ºC, 50 % RH )

Sekoitussuhde

n. 3,0 litraa vettä / 20 kg säkki (kallistukset)
n. 3,7 litraa vettä / 20 kg säkki (ylitasoitukset)

Viskositeetti

Leviävyys 125–135 mm ( EN 12706)

Luokitukset ja sertifioinnit

CT-C30-F7 ( EN13813), M1

Työskentelyaika

n. 20 minuuttia

Käyttölämpötila

suositus +18–20 °C, minimi +10 °C

Pakkauskoot

20 kg säkki

Alustan kosteus

betoni < 90 % RH

Riittoisuus

1 mm kerros/m² kuiva-ainetta painaa n. 1,7 kg (säkillisestä saadaan n. 12 litraa tasoitetta).

Kerrosvahvuus

3–50 mm

Kävelynkestävä

1–3 tuntia

Max. raekoko

n. 1 mm

Pinnoituskuiva

1–2 vrk / 30 mm
n. 3 vrk / 50 mm

Varastointi

Avaamattomana kuivassa tilassa 1 vuosi

Käyttöohje

Astiaan kaadetaan tarvittava määrä puhdasta vettä. Tasoitejauhe sirotellaan viileään (+10–20 °C), puhtaaseen veteen jatkuvasti sekoittaen, kunnes muodostuu tasainen notkea massa. Annetaan seistä n. 2 min., jonka jälkeen sekoitetaan vielä kerran ennen käyttöä.

Tasoitemassa levitetään leveällä teräslastalla. Asennuksen yhteydessä on varmistuttava sähkökaapeleiden ja kaapelimaton tai muoviputkien vuorautumisesta tasoitteella, jotta lattia lämpiää tasaisesti ja varmistetaan tasoitteen ja aluslattian välinen riittävä tartunta. Tasoitekerroksen on oltava kuiva ennen uuden tasoitekerroksen levittämistä.

Tasoitekerroksen kuivumista ei saa nopeuttaa esim. lämmön tai tuuletuksen avulla. Liian nopea kuivuminen voi aiheuttaa halkeamia. Lattialämmityslattioiden pintalämpötila ei saa ylittää +28 °C.

Laaja-alaisissa kohteissa tulee huomioida liikuntasaumojen tarve (seinien ja lattioiden väliset saumat, läpiviennit, pitkissä tiloissa (sivusuhde yli 2:1) liikuntasaumat 5 m välein, isojen tilojen jakaminen osiin jne).

Mikäli tasoitetussa huoneessa on normaalia korkeampi lämpötila tai hyvin alhainen suhteellinen kosteus tai jos aurinko pääsee suoraan lämmittämään tasoitepintaa, on lattia syytä peittää suojapeitteellä tai käsitellä Kiilto Care Jälkihoitoaineella heti kun sen päällä voidaan kävellä. Lattia tulee päällystää mahdollisimman aikaisessa vaiheessa tasoitteen kovettumisen ja kuivumisen jälkeen, jolloin vältetään pinnan ”ylikuivuminen” ja poistetaan tasoitteen halkeilu- ja irtoamisvaara.

Lattiapäällyste voidaan asentaa 1-3 vrk:n kuluttua tasoitteen kerrospaksuudesta riippuen hyvissä kuivumisolosuhteissa (20 ºC, 50 % RH). Tasoite saavuttaa nopeasti hyvän pintalujuuden ja sitoo kemiallisesti ohjeiden mukaisen vesimäärän. Alustan suuri kosteuspitoisuus ja huonot kuivumisolosuhteet pidentävät kuivumisaikaa. Lattiapäällysteen asennuksessa tulee noudattaa RYL:n ja pinnoitevalmistajan edellyttämiä pohjan kosteuden ohjearvoja.

Päällystettävyyden arviointi on tehtävä koko rakenne huomioiden.

Soveltuu tasoitteeksi myös maalattaviin lattioihin toissijaisissa, kevyesti rasitetuissa tiloissa, mutta ei esimerkiksi autotallin, märkätilojen tms. tilojen lattioissa. Vedeneristettäviin tiloihin, kuten esim. kylpyhuoneiden lattiat, tasoitus tehdään vedeneristeen alapuolelle. Kuivissa tiloissa olevissa lattialämmityslattioissa voidaan myös tasoitteen ja laatoituksen välissä käyttää vedeneristettä, jolloin se vähentää aluslattiasta laatoitukseen tulevia rasituksia.

Ei sovellu kohteisiin, jotka ovat jatkuvasti veden alla, esim. uima-altaat.

Huom! Varottava liian suuren vesimäärän käyttöä.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1CELEEDNordic EcolabelAvainlippu