Muistilista

  • Voit lisätä muistilistalle tuotteita.

Lähettämällä muistilistan sähköpostiisi, saat kyseisten tuotteiden tuote-esitteen ja käyttöturvallisuustiedotteen PDF-muodossa.

LähetäTulosta

Kiilto Fiberflex DF Kuitulattiatasoite 2-20 mm

Luja, itsesiliävä ja vähäpölyinen erikoislattia-tasoite puulattioille ja heikkolujuuksisille saneerausalustoille. Myös maalattaviin lattioihin ja kuivien tilojen lattialämmitys-kohteisiin. Matala-alkalinen. Kuituvahvistettu ja sementtisideaineinen.

Edut ja ominaisuudet

  • vähäpölyinen, kuituvahvisteinen
  • erityisesti saneerauslattioiden sekä puulattioiden tasoittamiseen
  • maalattavissa
  • kävelykuiva 4 h
  • päällystettävissä 1–3 vrk
  • riittoisuus 1,6 kg/m²/mm
  • säkillisestä n. 12 litraa valmista massaa

Käyttöala

Sementtiperustainen kuituja sekä joustavuutta ja tarttuvuutta parantavia lisäaineita sisältävä tasoite betoni- ja puulattioille sekä heikkolujuuksisille saneerausalustoille ennen lattiapäällysteen kiinnitystä / hienotasoituksen tekemistä sisätiloissa. Tuote on sekoitettaessa lähes pölyämätön. Suositeltava kerrosvahvuus 2–20 mm. Soveltuu myös lujan betonilattian (lujuusluokka min. C 30) tasoittamiseen ennen mosaiikkiparketin kiinnittämistä sekä käytettäväksi pienialaisissa lattialämmityslattioissa (alle 10 m²).

Betonilattiasta poistetaan esim. hiomalla sementtiliima, maaliroiskeet ym. epäpuhtaudet ja lattia harjataan tai imuroidaan huolellisesti. Betonialustat käsitellään ohennetulla Kiilto Start Primerilla (10–20 % Kiilto Start Primeria / 80–90 % vettä) ennen tasoitusta. Puulattiat ja muut saneerattavat lattiat tulee hioa ja puhdistaa. Puulattioissa olevat raot on tiivistettävä Kiilto Acryl Akryylimassalla ja tarvittaessa on lattian tukevuutta parannettava ruuvien avulla. Pohjustamiseen käytetään ohentamatonta Kiilto Start Primeria.

Riittoisuus

1 mm kerros/m² kuiva-ainetta painaa n. 1,6 kg ( säkillisestä saadaan n. 12 litraa tasoitetta ).

Pakkaus­koko

EAN-koodi

20 kg 6411512090207
Pakkaus­koko 20 kg
EAN-koodi 6411512090207
 

Tyyppi/sideaine

Kuitu-muovi-sementti-kvartsiperustainen jauhe

pH

< 11 (matala-alkalinen)

Tartuntalujuus

> 1,5 MPa, EN 13813

Puristuslujuus

C40 ( > 40 MPa), EN 13813

Taivutuslujuus

F10 ( > 10 MPa), EN 13813

Kutistuma

< 0,4 ‰ ( 23 ºC, 50 % RH )

Sekoitussuhde

4,2–4,5 litraa vettä / 20 kg säkki

Viskositeetti

Leviävyys;130–140 mm , EN 12706

Luokitukset ja sertifioinnit

CT-C40-F10 (EN13813), M1

Työskentelyaika

n. 30 minuuttia

Käyttölämpötila

suositus +18–+20 °C, minimi +10 °C

Pakkauskoot

20 kg säkki

Alustan kosteus

betoni <90 % RH

Riittoisuus

1 mm kerros/m² kuiva-ainetta painaa n. 1,6 kg ( säkillisestä saadaan n. 12 litraa tasoitetta ).

Kerrosvahvuus

2–20 mm

Kävelynkestävä

n. 4 tuntia

Max. raekoko

0,3 mm

Pinnoituskuiva

1–3 vrk

Varastointi

Avaamattomana kuivassa tilassa 1 vuosi

Käyttöohje

Astiaan kaadetaan tarvittava määrä puhdasta vettä. Tasoitejauhe sirotellaan viileään veteen jatkuvasti sekoittaen, kunnes muodostuu tasainen notkea massa. Annetaan seistä n. 5 min, jonka jälkeen sekoitetaan vielä kerran ennen käyttöä.

Tasoitemassa levitetään leveällä teräslastalla tasaisena kerroksena. Ensimmäisen tasoitekerroksen on oltava kuiva ennen uuden tasoitekerroksen levittämistä. Tasoitekerroksen kuivumista ei saa nopeuttaa esim. lämmön tai tuuletuksen avulla. Liian nopea kuivuminen voi aiheuttaa halkeamia. Mikäli tasoitetussa huoneessa on normaalia korkeampi lämpötila tai hyvin alhainen suhteellinen kosteus tai jos aurinko pääsee suoraan lämmittämään tasoitepintaa, on lattia syytä peittää suojapeitteellä heti kun sen päällä voidaan kävellä. Lattia tulee päällystää mahdollisimman aikaisessa vaiheessa tasoitteen kovettumisen ja kuivumisen jälkeen, jolloin vältetään pinnan ”ylikuivuminen” ja poistetaan tasoitteen halkeilu- ja irtoamisvaara.

Soveltuu tasoitteeksi myös maalattaviin lattioihin toissijaisissa, kevyesti rasitetuissa tiloissa, mutta ei esimerkiksi autotallin, märkätilojen tms. tilojen lattioissa.

Vedeneristettäviin tiloihin, kuten esim. kylpyhuoneiden lattiat, tasoitus tehdään vedeneristeen alapuolelle.

Ei sovellu kohteisiin, jotka ovat jatkuvasti veden alla, esim. uima-altaat.

Huom! Varottava liian suuren vesimäärän käyttöä.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1CELEEDAvainlippu