Muistilista

  • Voit lisätä muistilistalle tuotteita.

Lähettämällä muistilistan sähköpostiisi, saat kyseisten tuotteiden tuote-esitteen ja käyttöturvallisuustiedotteen PDF-muodossa.

LähetäTulosta

Kiilto 80 Oikaisutasoite 2–30 mm

Oikaisutasoite lattioiden kallistusten korjaamiseen sisälle ja ulos. Noin 12 l/säkki valmista massaa. Matala-alkalinen. Sementtisideaineinen.

Edut ja ominaisuudet

  • valmis pinta vedeneristeelle
  • kävelynkestävä n. 4 tuntia
  • pinnoituskuiva 1–2 vrk
  • kerrospaksuus 2–30 mm
  • puristuslujuus 35 MPa

Käyttöala

Sementtiperustainen oikaisutasoite lattioiden oikaisuun ja kallistusten tekoon ennen ylitasoitusta ja/tai päällysteen kiinnitystä 2–30 mm:n kerroksena. Ylitasoitukseen suositellaan käytettäväksi Kiilto 97, TopPlan tai Tasoflex-lattiatasoitetta. Soveltuu käytettäväksi sekä ulko- että sisätiloissa. Ulkona käytettäessä minimikerrosvahvuus on 5 mm.
Aluslattian on oltava puhdas, kiinteä ja luja. Ns. sementtiliima ja maaliroiskeet ja liimajäänteet ym. epäpuhtaudet poistetaan ja lattia harjataan tai imuroidaan huolellisesti. Betonialustat käsitellään ohennetulla Kiilto Start Primerilla (10–20 % Kiilto Start Primerilla / 80–90 % vettä) ennen tasoitusta. Saneeraus- ja levyalustat käsitellään ohentamattomalla Kiilto Start Primerilla ennen tasoitusta. Paras tartunta ulkotiloissa sekä imemättömillä alustoilla saadaan tekemällä tartuntasilta esim. Kiilto Saneerauslaastilla käyttäen hammaslastaa.

Riittoisuus

1 mm kerros/m² kuiva-ainetta painaa n. 1,7 kg (säkillisestä saadaan n. 12 litraa tasoitetta ).

Pakkaus­koko

EAN-koodi

20 kg 6411512118208
Pakkaus­koko 20 kg
EAN-koodi 6411512118208
 

Tyyppi/sideaine

muovi-sementti-kvartsiperustainen jauhe

pH

< 11 (matala-alkalinen)

Tartuntalujuus

> 1 MPa, EN 13813

Puristuslujuus

C35 (> 35 MPa), EN 13813

Taivutuslujuus

F7 (> 7 MPa), EN 13813

Kutistuma

< 0,5 ‰ (23 °C, 50 % RH )

Sekoitussuhde

2,8–3,2 l. vettä / 20 kg säkki

Luokitukset ja sertifioinnit

CT-C35-F7 (EN 13813), M1

Työskentelyaika

30–45 minuuttia

Käyttölämpötila

Suositus +18–20 °C, minimi + 10 °C

Pakkauskoot

20 kg säkki

Alustan kosteus

betoni < 90 % RH

Riittoisuus

1 mm kerros/m² kuiva-ainetta painaa n. 1,7 kg (säkillisestä saadaan n. 12 litraa tasoitetta ).

Kerrosvahvuus

2–30 mm

Kävelynkestävä

n. 4 tuntia

Max. raekoko

n. 1 mm

Pinnoituskuiva

1–2 vrk

Varastointi

Avaamaton pakkaus max 1 vuosi kuivissa tiloissa.

Käyttöohje

Kiilto 80 sirotellaan jatkuvasti sekoittaen viileään (+10–20 °C) puhtaaseen veteen, kunnes muodostuu tasainen notkea massa. Massan annetaan seistä n. 2 min., jonka jälkeen sekoitetaan vielä kerran ja aloitetaan levitys.

Tasoitemassa levitetään oikolaudalla ja/tai leveällä teräslastalla tasaisena kerroksena. Ensimmäisen tasoitekerroksen on oltava kuiva ennen uuden tasoitekerroksen levittämistä. Kuivumista ei saa nopeuttaa esim. lämmön tai tuuletuksen avulla. Liian nopea kuivuminen voi aiheuttaa halkeilua.

Mikäli tasoitetussa huoneessa on normaalia korkeampi lämpötila tai hyvin alhainen suhteellinen kosteus tai jos aurinko pääsee suoraan lämmittämään tasoitepintaa, on lattia syytä peittää suojapeitteellä heti kun sen päällä voidaan kävellä.

Lattia tulee päällystää mahdollisimman aikaisessa vaiheessa tasoitteen kovettumisen ja kuivumisen jälkeen, jolloin vältetään pinnan ”ylikuivuminen” ja poistetaan tasoitteen halkeilu- ja irtoamisvaara.

Soveltuu tasoitteeksi myös maalattaviin lattioihin toissijaisissa, kevyesti rasitetuissa tiloissa, mutta ei esimerkiksi autotallin, märkätilojen tms. tilojen lattioissa. Vedeneristettäviin tiloihin, kuten esim. kylpyhuoneiden lattiat, tasoitus tehdään vedeneristeen alapuolelle.

Ei sovellu kohteisiin, jotka ovat jatkuvasti veden alla, esim. uima-altaat.

Huom! Varottava liian suuren vesimäärän käyttöä.

Ympäristö ja turvallisuus

Tuore massa on emäksistä ja ärsyttää ihoa ja limakalvoja. Vältä tarpeetonta ihokosketusta. Sekoitus- ja hiontatyövaiheessa suositellaan hengityssuojaimen käyttöä.
Yksityiskohtaiset turvallisuusohjeet ovat käyttöturvallisuustiedotteessa.

M1CELEEDNordic EcolabelAvainlippu