Muistilista

  • Voit lisätä muistilistalle tuotteita.

Lähettämällä muistilistan sähköpostiisi, saat kyseisten tuotteiden tuote-esitteen ja käyttöturvallisuustiedotteen PDF-muodossa.

LähetäTulosta

Kiilto 60 Plus Pikalattiamassa 10–200 mm

Nopeasti lujittuva ja kuivuva lattiamassa valuihin, täyttöihin ja kallistusten

tekoon sisätiloissa. Noin 11 l/säkki valmista massaa. Matala-alkalinen, sementtisideaineinen.

Edut ja ominaisuudet

  • puristuslujuus > 30 MPa
  • kävelykuiva n. 1–2 h
  • päällystettävissä 16 h
  • riittoisuus 1,9 kg/m²/mm
  • säkillisestä n. 11 litraa valmista massaa

Käyttöala

Erikoissementtiperustainen nopeasti lujittuva ja kuivuva lattiamassa valuihin, täyttöihin ja kallistusten tekoon 10-200 mm:n kerroksena sisätiloissa. Huolellisesti hierretty pinta on vedeneristyskelpoinen. Lattiapinnan viimeistelyyn ennen pinnoitteen kiinnitystä soveltuvat käytettäväksi Kiilto lattiatasoitteet.

1. Alustassaan kiinni oleva valu/luja betonialusta: Aluslattian on oltava puhdas, kiinteä ja luja. Ns. sementtiliima, maaliroiskeet, liimajäänteet ym. epäpuhtaudet poistetaan ja lattia harjataan tai imuroidaan huolellisesti. Betonialustan ja Pikalattiamassan välinen tartunta varmistetaan harjaamalla tartuntakerros lattiaan ennen lattiamassan levittämistä. Tartuntakerros koostuu Kiilto 60 Plussan (20 kg), Kiilto Fixbinderin (1 l) ja veden (1,5 l) seoksesta. Kiilto 60 Plus hierretään tuoreen tartuntakerroksen päälle.

2. Uiva rakenne/heikko betonialusta ja erilaiset rakennuslevyalustat:
Valu erotetaan aluslattiasta esim. Kiilto Valusuojakankaalla tai rakennuspaperilla. Valu irrotetaan seinistä ja läpivienneistä erotuskaistaleilla/joustavalla massalla. Valun vahvuuden tulee olla vähintään 50 mm paksu raudoitettu rakenne (esim. # 150 Ø 5). Lattialämmityslattioissa kiinnitetään lattialämmityskaapelit/-putket raudoitusverkkoon.

Riittoisuus

1 mm kerros/m² kuiva-ainetta painaa n. 1,9 kg (säkillisestä saadaan n. 11 litraa tasoitetta )

Pakkaus­koko

EAN-koodi

20 kg 6411512023205
Pakkaus­koko 20 kg
EAN-koodi 6411512023205
 

Tyyppi/sideaine

muovi-sementti-kvartsiperustainen jauhe

pH

< 11 (matala-alkalinen)

Tartuntalujuus

> 1 MPa, EN 13813

Puristuslujuus

C30 (> 30 MPa), EN 13813

Taivutuslujuus

F5 (> 5 MPa), EN 13813

Kutistuma

Kutistuma;< 0,5 ‰ (+23 ºC, 50 % RH )

Sekoitussuhde

1,6–1,8 litraa vettä / 20 kg säkki

Luokitukset ja sertifioinnit

CT-C30-F5 (EN13813), M1

Työskentelyaika

n. 20 minuuttia

Käyttölämpötila

suositus +18–20 °C, minimi +10 °C

Pakkauskoot

20 kg säkki

Alustan kosteus

betoni < 90 % RH

Riittoisuus

1 mm kerros/m² kuiva-ainetta painaa n. 1,9 kg (säkillisestä saadaan n. 11 litraa tasoitetta )

Kerrosvahvuus

10–200 mm

Kävelynkestävä

1–2 tuntia

Max. raekoko

n. 3 mm

Pinnoituskuiva

n. 16 h

Varastointi

Avaamattomana kuivassa tilassa 6 kuukautta.

Käyttöohje

Kiilto 60 Plus sirotellaan viileään (+10–20 °C) puhtaaseen veteen porakonevispilällä sekoittaen, kunnes muodostuu tasainen maakostea massa. Levitys aloitetaan välittömästi. Sekoitus voidaan tehdä myös esim. betonimyllyllä (sekoitusaika n. 3 minuuttia).

Kiilto 60 Plus levitetään oikolaudalla ja/tai leveällä teräslastalla tasaisena kerroksena. Pinta hierretään teräslastalla. Valukerroksen on oltava kuiva ennen pinnan viimeistelyä lattiatasoitteella. Kuivumista ei saa nopeuttaa esim. lämmön tai tuuletuksen avulla. Liian nopea kuivuminen voi aiheuttaa halkeamia.

Mikäli huoneessa on normaalia korkeampi lämpötila tai hyvin alhainen suhteellinen kosteus tai jos aurinko pääsee suoraan lämmittämään valun pintaa, on lattia syytä peittää suojapeitteellä tai käsitellä soveltuvalla jälkihoitoaineella heti kun sen päällä voidaan kävellä. Lattia tulee päällystää mahdollisimman aikaisessa vaiheessa lattiamassan kovettumisen ja kuivumisen jälkeen, jolloin vältetään pinnan ”ylikuivuminen” ja poistetaan valun halkeilu- ja irtoamisvaara. Mikäli lattian pinnoitus tapahtuu yli kahden viikon kuluttua tasoittamisesta, käsitellään tasoitepinta jälkihoitoaineella tai peitetään muovilla viimeistään valua seuraavana päivänä.

Vedeneriste / lattiapäällyste voidaan asentaa 16 tunnin kuluttua massan levittämisestä, Keramix vedeneriste voidaan levittää jo 4 tunnin kuluttua hyvissä kuivumisolosuhteissa (20 ºC, 50 % RH). Lattiamassa saavuttaa nopeasti hyvän pintalujuuden ja sitoo kemiallisesti ohjeiden mukaisen vesimäärän. Alustan suuri kosteuspitoisuus ja huonot kuivumisolosuhteet pidentävät kuivumisaikaa. Lattiapäällysteen asennuksessa tulee noudattaa RYL:n ja pinnoitevalmistajan edellyttämiä pohjan kosteuden ohjearvoja.

Päällystettävyyden arviointi on tehtävä koko rakenne huomioiden.

Laaja-alaisissa valuissa tulee huomioida liikuntasaumojen tarve.

Pintaa ei suositella maalattavaksi.

Ei kohteisiin, joihin asennetaan alustaansa liimattava parketti.

Vedeneristettäviin tiloihin, kuten esim. kylpyhuoneiden lattiat, valu tehdään vedeneristeen alapuolelle.

Ei sovellu kohteisiin, jotka ovat jatkuvasti veden alla, esim. uima-altaat.

Huom! Varottava liian suuren vesimäärän käyttöä.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1CELEEDNordic EcolabelAvainlippu