Kiilto ilmavuoto- ja radonkorjausjärjestelmät

Valitse Kiillon laadukkaisiin materiaaleihin perustuva, testattu tiivistysratkaisu, jonka avulla voidaan parantaa rakenteiden tiiviyttä ja hallita rakennuksen ilmavirtauksia. Kiillon tiivistystuotteet ovat M1-luokiteltuja.

Voit valita parhaiten soveltuvan ratkaisun ja työtavan kohteen mukaan. Ilmavuotojen hallintaan tarjoamme yksikomponenttiset Kiilto Airblock –tuotteet sekä yksi- ja kaksikomponenttiset vedenristysmateriaaleihin perustuvat tiivistysjärjestelmät.
Suuria pintoja, kuten seinä- tai kattopintoja voidaan myös tiivistää ruiskuttamalla. Tällöin on mahdollista säästää aikaa ja materiaalia sekä helpottaa työtä. Ruiskuttamiseen soveltuvat Kiilto KeraPro sekä Kiilto Airblock Coat.

Kiilto-Airblock-Coat-Fiber-yhteiskuva-500x308px.png

Kiilto Airblock – tiivistystuotteet

 • Testattu ilma- ja radonvuotojen korjausjärjestelmä
 • 1-komponenttinen, nauhaton tiivistysmateriaali
 • Väri: Valkoinen
 • Elastinen materiaali, joka ei tarvitse pohjustusta
 • Erinomainen tartunta useisiin alustoihin
 • Voidaan päällemaalata esim. Tikkurilan Luja- ja Teknos Trend-sisämaaleilla
 • Kiilto Airblock Coat on ruiskutettavissa – laajat pinnat tiiviiksi helposti ja nopeasti ruiskuttamalla
 • Kiilto Airblock Fiber on kuituvahvisteinen – siveltävä ja telattava tuote

Kiilto Airblock-tuotteilla voidaan tiivistää monipuolisesti erilaisia pintoja, liitoksia ja läpivientejä. Erillistä vahvikenauhaa ei tarvita, ei myöskään alustan pohjustamista. Kiilto Airblock Fiber ja Kiilto Airblock Coat ovat valkoisia, erinomaisen tartunnan omaavia tuotteita, jotka voivat jäädä valmiiksi pinnaksi tai ne voidaan esimerkiksi maalata. Kiilto Airblock-tuotteiden tarvittava kalvopaksuus on määritelty ja se on 0,4 mm. Kalvon paksuutta voidaan mitata esim. Positektor 200 –ultraäänimittarilla kalvoa rikkomatta.
 
Kiilto Airblock Fiber on elastinen ja sillä on erinomainen halkeamansilloituskyky.
Kiilto Airblock Coat on nestemäinen ja sitä voidaan ruiskuttaa.

Kiilto Airblock-tuotteet on kehitetty Suomessa ja ne myös valmistetaan Kiillon omalla tehtaalla. Tuotteilla on avainlippu ja M1-luokitus.

Lataa Kiilto Airblock Coat työohje >

Lataa Kiilto Airblock Fiber työohje >

Kiilto KeraPro – tiivistysjärjestelmä

 • 1-komponenttinen, nopeasti kuivuva materiaali
 • Testattu ilma- ja radonvuotojen korjausjärjestelmä
 • Ruiskutettavissa – laajat pinnat tiiviiksi helposti ja nopeasti ruiskuttamalla – katso video

Yksikomponenttinen Kiilto KeraPro on nopea ja helppokäyttöinen tiivistysmateriaali, joka on todettu erinomaiseksi erityisesti suurilla pinnoilla ruiskutettaessa. Oranssi väri erottuu selvästi ja tummuu kuivuessaan. Materiaali tulee aina suojata ja KeraPro-pinta voidaan esim. tasoittaa ja maalata. Vahvikkeena ikkuna-, lattia-, seinä- tai kattoliitosten tiivistyksissä käytetään Kiilto Kerasafe Saumanauhaa tai Kiilto butyylinauhaa. Asennus erillisen työohjeen mukaan.

Kiilto Keramix A+X – tiivistysjärjestelmä

 • 2-komponenttinen, sementtisideaineinen materiaali, vaalea harmaa
 • Testattu ilma- ja radonvuotojen korjausjärjestelmä

Kiilto Keramix A+X on perinteinen, varma valinta uudis- ja korjauskohteiden tiivistysmateriaaliksi. Kiilto Keramix A+X on pakkastestattu ja kestävä. Vahvikkeena ikkuna-, lattia-, seinä- tai kattoliitosten tiivistyksissä käytetään Kiilto Kerasafe Saumanauhaa tai Kiilto butyylinauhaa. Asennus erillisen työohjeen mukaan. Vedeneristeisiin perustuvaa järjestelmää käytettäessä tulee materiaalin pinta aina suojata (esim. tasoite ja maali). 

Suunnitteluasiakirjat löytyvät dokumenttipankista

Rakenteiden tiivistämisen suunnittelumateriaali löytyy dokumenttipankista. Lataa rakennesuunnitteluun tiivistysdetaljit käyttöösi. Voit valita dwg- tiedoston ja muokata kuvia omiin suunnitelmiisi sopiviksi tai käyttää periaatteellisia pdf-tiedostoja suunnitelmien ja/tai laadunvarmistuksen tukena. Työohjeet ja järjestelmien laadunvarmistusdokumentit sekä huoltokirja-aineistoa voit ladata helposti myös samasta paikasta.

Huomio! Detaljit eivät ole valmiita suunnitelmia eikä niitä tule käyttää sellaisenaan tiivistyskorjauksen toteutuksessa. Rakenteiden tiivistyskorjaus tulee aina suunnitella kohdekohtaisesti ja tarkentaa kohteen rakenteet sekä käytettävät materiaalit suunnitelmaan erikseen.