Kaksivaiheinen eritetahradesinfektio

Eritetahrat aiheuttavat tartuntavaaran, siksi ne on poistettava heti. Eritetahradesinfektio voidaan tehdä yksi- tai kaksivaiheisena desinfektiona. Kaksivaiheisessa eritetahran poistossa tahra ensin imeytetään pyyhkeeseen, minkä jälkeen alue pyyhitään desinfektioaineella.

Kaksivaiheisen eritetahradesinfektion vaiheet

  1. Desinfioi kädet ja pue kertakäyttöiset suojakäsineet.
  2. Imeytä erite kertakäyttöiseen pyyhkeeseen tai paperiin.
  3. Laita käytetty pyyhe suoraan jätepussiin.
  4. Kostuta puhtaalla käsinekädellä uusi kertakäyttöpyyhe desinfektioaineeseen ja pyyhi tahriintunut alue puhtaaksi.
  5. Laita käytetty pyyhe sekä suojakäsineet suoraan jätepussiin.
  6. Lopuksi desinfioi kädet uudelleen.

Desinfektioaine kaksivaiheiseen eritetahradesinfektioon tulee valita huolellisesti ja noudattaa sen käytössä annettuja ohjeita, jotta varmistetaan tehokas ja turvallinen desinfektio. Jos käytössä on klooripitoinen desinfiointiaine, se on kaksivaiheisessa menetelmässä aktiiviklooripitoisuudeltaan 500-1000 ppm:n (parts per million) klooria. Ennen eritetahran poistoa on varmistettava, että desinfektiokäyttöliuos on oikean vahvuista, eikä se ole vanhentunut.

Oksennus, lima, sylki, märkä, uloste, virtsa, veri, ja muu vastaava ihmisestä tai eläimestä erittyvä erite toimii taudinaiheuttajien kasvualustana ja aiheuttaa huomattavan infektioriskin. Tämän vuoksi eritetahran poisto niin nopeasti kuin mahdollista on jokaisen henkilökuntaan kuuluvan vastuulla. Eritetahraan poistoon ja desinfektioon tarvittavat välineet, kuten desinfektioaineet ja pyyhkeet, on hyvä sijoittaa yhteisesti sovittuun paikkaan, josta ne ovat mahdollisimman nopeasti henkilökunnan saatavilla. Voit myös tulostaa työohjeen, josta vaiheet ja tuotteet kaksivaiheiseen eritetahradesinfektion menetelmään on helppo tarkastaa.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä:


Haluatko kuulla lisää ratkaisuistamme?

Tilaa ammattihygienian uutiskirjeemme (lupaamme: ei roskaa, vaan puhdasta asiaa).