Toimistojen ja työpisteiden hygienia

Hyvään hygieniaan kannattaa kiinnittää huomiota toimistoissa. Puhtaat työtilat lisäävät turvallisuutta ja työhyvinvointia.

Ohjeet turvallisiin tiloihin

Puhtaat työtilat ovat käyttäjäystävällisiä, turvallisia ja lisäävät myös hyvinvointia. Tämän takia hyvään hygieniaan kannattaa kiinnittää huomiota niin toimistoissa, aulatiloissa kuin kahvihuoneissakin. Erityisesti on tärkeää huomioida kosketuspinnat kuten ovenkahvat, valonkatkaisimet ja tasot. Erilaisten näyttöjen, kuten tablettien, kännyköiden ja muiden kosketusnäyttöjen riittävän tiheään puhdistamiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Suurempien työtilojen ja pintojen desinfiointiin asiantuntijamme suosittelee One System Basic – tai Easydes -pyyhkeitä, jotka ovat kertakäyttöisiä, käyttövalmiita desinfektiopyyhkeitä ja soveltuvat käytettäväksi kaikille alkoholia sietäville pinnoille. 

Puhdistus toimistoissa

Kosketuspintojen puhdistus: Kostuta mikrokuitupyyhe puhdistusaineella (Kiilto Superquick Spurt) ja pyyhi pinnat puhtaiksi.

Näyttöjen, puhelimen ja tablettien puhdistus: Pyyhi pinnat vedellä nihkeytetyllä mikrokuitupyyhkeellä.

Hygieniaratkaisu isoihin toimistoihin ja työtiloihin: One System Basic -pyyhepakkaus + Kiilto Superquick Spurt

  • Pyyhi pinnat puhtaaksi pyyhkeellä.
  • Menetelmä: Avaa pakkauksen kansi. Poista suojaava sisäkansi ja pyyhkeiden repäisytuen peittävä suojus. Kaada n. 1,2 l käyttövalmista puhdistusainetta pyyherullan päälle. Merkitse käyttämäsi aineen tiedot, päiväys ja täyttäjän tunnistetiedot pakkaukseen. Nosta pyyherullan keskimmäinen, kohollaan oleva pyyhe repäisyaukkoon, näin saat pakkauksesta aina yhden pyyhkeen kerrallaan. Käyttöaika 28 vrk.

Desinfioiva puhdistus

Käyttövalmiit Easydes pyyhkeet ovat helppo tapa desinfioida pintoja toimistoissa ja työtiloissa. Easydes on pesevä pintadesinfektioaine, joten puhdistus ennen desinfiointia ei ole välttämätöntä tehden desinfioinnista nopeaa ja helppoa.

  • Pyyhi desinfioitava pinta huolellisesti. Huomioi, että desinfioitava pinta kostuu kauttaaltaan.

Isoihin toimistoihin ja tiloihin, joissa on paljon käyttäjiä, toimiva hygieniaratkaisu myös desinfioivaan puhdistukseen on pyyhepakkaus One System Basic + 200 desinfioiva puhdistusaine Kiilto Easydes tai Tevan Panox:

  • Pyyhi desinfioitava pinta huolellisesti. Huomioi, että desinfioitava pinta kostuu kauttaaltaan.
  • Menetelmä: Avaa pakkauksen kansi. Poista suojaava sisäkansi ja pyyhkeiden repäisytuen peittävä suojus. Kaada n. 1,2 l käyttövalmista desinfektioaineliuosta pyyherullan päälle. Merkitse käyttämäsi desinfektioaineen tiedot, päiväys ja täyttäjän tunnistetiedot pakkaukseen. Nosta pyyherullan keskimmäinen, kohollaan oleva pyyhe repäisyaukkoon, näin saat pakkauksesta aina yhden pyyhkeen kerrallaan. Käytä suojakäsineitä desinfektioaineita käyttäessäsi. Käyttöaika 28 vrk.

Käsihygienia toimistoissa

Isoihin toimistoihin ja toimitiloihin suosittelemme Erisan Pro SafePoint+ annostelijaa, joka on toimintavarma ja hygieeninen ratkaisu paikkoihin, joissa kulkee päivittäin paljon ihmisiä. Työntekijöiden ja vierailijoiden turvallisuuden tunne kasvaa, kun heillä on mahdollisuus desinfioida kätensä helposti ja laadukkaalla käsihuuhteella. SafePoint+ laitteeseen ei tarvitse koskea, sillä siinä on nopea automaattiannostelija. Laitteeseen soveltuvasta 5l kanisterista saa 2500 käyttökertaa, ennen kuin kanisteri täytyy käydä vaihtamassa.

Desinfiointipisteet

Toimistoissa ja toimipisteillä desinfiointipisteitä kannattaa laittaa sinne, missä ihmiset kohtaavat. Sisääntuloon, aulaan, taukohuoneisiin, kokoustiloihin sekä wc-tiloihin. Lisäksi on hyvä tarjota mahdollisuus pitää käsihuuhdetta työpisteen lähellä. Pienet taskuun menevät käsihuuhdepullot toimivat myös turvallisuuden tunnetta ja hygieniaa lisäävinä tekijöinä.

Yleiset käsihygieniaohjeet

Pese ja kuivaa kädet huolellisesti aina työtilaan tullessasi. Käytä käsihuuhdetta silloin, kun vesipesuun ei ole mahdollisuutta. Käytä käsivoidetta, varsinkin jos käsiä on pestävä usein tai jos ihosi on jo kuiva. Voiteiden käyttö on osa hyvää käsihygieniaa ja pitää ihon terveenä.